Τι θέλει η ΑΕΚ μετά τη Μίλαν!

Μια ρεαλιστική προσέγγιση των ζητούμενων της Ένωσης μετά τις αναμετρήσεις με τη Μίλαν, που δεν ήταν του… Μιλάνου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το 1973 ο Τόλης Βοσκόπουλος στο ζενίθ της δημοτικότητάς του κυκλοφορούσε το μεγάλο του δίσκο 33 στροφών «Ας είμαστε ρεαλισταί». Μια όμορφη δουλειά με δυνατά σουξέ όπως το ομότιτλο του άλμπουμ σε μουσική του Γιώργου Κατσαρού και στίχους του Ηλία Λυμπερόπουλου, το περίφημο «Γειτόνισσα χανούμισα» σε μουσική του Βοσκόπουλου και στίχους του Λυμπερόπουλου αλλά και τραγούδια ουσίας σαν το «Χωρίς αυτήν» του Άκη Πάνου και τη «Ζημιά» του Γιάννη Καραμπεσίνη. Υπήρχε δηλαδή ένας αρμονικός συνδυασμός εμπορικότητας και ποιότητας που εξασφάλιζαν στον ερμηνευτή και ένα δυνατό παρόν στις πίστες, κάτι που έχει ανάγκη ένας διασκεδαστής τραγουδιστής, αλλά και ένα στιβαρό μετά, απαραίτητο για την διαχρονικότητα ενός καλλιτέχνη. Γιατί πρέπει να σας ενημερώσω πως ο Βοσκόπουλος, μεταξύ άλλων υπήρξε και ο ερμηνευτής μεγάλων δημιουργών, όπως οι: Ζαμπέτας, Τσάντας, Δερβενιώτης, Βίρβος, Καλδάρας, Πλέσσας, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Πυθαγόρας, Βασίλης Βασιλειάδης, Δημήτρης Χριστοδούλου, Ζακ Ιακωβίδης, Τραϊφόρος, Σπανός, Πάριος, Πολυκανδριώτης, Ζαχά, Τσώτου, Χατζηνάσιος, Χατζής, Μουσαφίρης, Τόκας, Νικολόπουλος, Ζαφειρίου, και άλλο πολλοί και εκλεκτοί που για να τους αναφέρουμε θα καλύπταμε όλο το οπισθόφυλλο. Γι’ αυτό λοιπόν:

Ας είμαστε ρεαλισταί!

Η Μίλαν που είδαμε χτες στο ΟΑΚΑ αλλά και αυτή του Μιλάνου, δεν είναι η Μίλαν που περιμέναμε και φανταζόμαστε. Κάθε άλλο! Όμως η ΑΕΚ είναι αυτή που θέλουν οι φίλοι της και οι Έλληνες φίλαθλοι. Ομάδα καλοστημένη με φλόγα και πάθος να κάνει τη διαφορά. Θαρρείς και η Ένωση στα μεγάλα παιχνίδια μεταμορφώνεται και όλα τα εργαλεία της, ακριβά και ταπεινά, δουλεύουν στο κόκκινο. Κι αν μίκρυνε η Μίλαν, πέρα από τα καίρια προβλήματα που η πάλαι ποτέ κραταιά ομάδα δείχνει να αντιμετωπίζει, μια από τις αιτίες, τουλάχιστον έως έναν βαθμό ήταν και η εμφάνιση των κιτρινόμαυρων που δεν τους έδωσαν περιθώρια να ανακάμψουν. Κι αυτόν δεν είναι καθόλου εύκολο απέναντι στους πληγωμένους γίγαντες, που συχνά ζητάνε απεγνωσμένα μια ευκαιρία, να γιατρέψουν έστω και προσωρινά τις λαβωματιές τους, κερδίζοντας απαραίτητο χρόνο, εντυπώσεις και αναπνοή για το καλύτερο μετά. Κι αν αναλογιστεί κανείς πως ο δικέφαλος της Αθήνας αγωνιζόταν χωρίς τον Πέτρο Μάνταλο, τον φυσικό ηγέτη του συλλόγου, τότε αντιλαμβάνεται καλύτερα το μέγεθος του εγχειρήματος.

Τέτοια αποτελέσματα, πέρα από το ιστορικό δια ταύτα, χρίζουν και χαρακτήρα. Η ΑΕΚ και οι παίκτες της ξαναμπαίνουν στον χάρτη της Ευρώπης και οπλίζονται με δύναμη, αυτοπεποίθηση και ομόνοια που μετράνε και για τις εγχώριες αναμετρήσεις, ειδικά όταν έχεις θέσει ως στόχο σου την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η Ένωση μπαίνει φορτσάτη στην σύγκρουση με τον ΠΑΟΚ που θα κρίνει πολλά και σημαντικά για το μέλλον της. Η νίκη, και για τους δύο δικεφάλους, φαντάζει μονόδρομος, κι ας είναι ακόμη νωρίς για τη μάχη του τίτλου. Πρέπει όμως κάποιος από τους δύο μονομάχους, επιτέλους, να δείξει τα δόντια του… Μια ισοπαλία θα ρίξει μπόλικο νερό στον μύλο του Ολυμπιακού. Κι αν για τους Θεσσαλονικείς, μπορεί το Χ να λογιστεί ως και επιτυχία, για τους Αθηναίους θα ανατρέψει ουσιαστικά όσα πολύτιμα κατέκτησαν μετά και το χτεσινό αποτέλεσμα. Θα αναιρέσουν δηλαδή τις προσδοκίες που οι ίδιοι δημιούργησαν και που με τις δηλώσεις τους διατείνονται και θα απογοητέψει τους φλογισμένους οπαδούς τους, που δίνουν εντυπωσιακό παρών. Αυτά τουλάχιστον λέει η ψυχρή ματιά των πραγμάτων ενώ τα ίδια ισχυρίζονταν και ο Βοσκόπουλος δια χειρός Λυμπερόπουλου:

Κάτι άλλο, πιο μεγάλο
Όλοι περιμένουμε
Που δεν έρχεται ποτέ
Ας είμαστε ρεαλισταί

*Το κείμενο προέρχεται από το σημερινό οπισθόφυλλο της Sportday (3-11-17) και είναι μια χορηγία της πίπας Herb.




Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!