«Θυμάμαι…» Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και τα τραγούδια του

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Ένα ραδιοφωνικό αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και στα τραγούδια του.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Ο Νίκος Γκροσδάνης «θυμάται…»


Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα ξεχωριστό βιβλίο με τίτλο «Θυμάμαι… 32 χρόνια Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης», με τις μνήμες του δημοσιογράφου, ερευνητή και συλλέκτη Νίκου Γκροσδάνη, από τα 32 χρόνια που διεξάγεται το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. Ο Νίκος Γκροσδάνης παρακολούθησε από πολύ κοντά το Φεστιβάλ όλα αυτά τα χρόνια, ενώ με πολλούς από τους συντελεστές των ταινιών (σκηνοθέτες, ηθοποιούς, συνθέτες κλπ.), συνδέθηκε με προσωπική φιλία. Ο Μάνος Χατζιδάκις ήταν ένας από αυτούς. Το ίδιο και ο Παντελής Βούλγαρης που προλογίζει το βιβλίο.

Με αυτή την αφορμή, την Τετάρτη 23 Μαΐου η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει το... ωδείο», που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης 100,6 fm, ήταν αφιερωμένη στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Καλεσμένος στο studio ήταν ο Νίκος Γκροσδάνης, ο οποίος θυμήθηκε και αφηγήθηκε άγνωστες ιστορίες και περιστατικά από την Πρώτη Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου στην οποία παραβρέθηκε τον Σεπτέμβρη του 1960, μέχρι τα πολύ πρόσφατα χρόνια.

Οι αφηγήσεις του διανθίσθηκαν με τραγούδια από τις ταινίες που διαγωνίστηκαν στο Φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων και ανέκδοτες ηχογραφήσεις από το αρχείο του Νίκου Γκροσδάνη…

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!