«Τα χρέη της καρδιάς» του Μάνου Ελευθερίου & του Γιώργου Νταλάρα

Tο «Ωδείο» καλωσορίζει για έβδομη χρονιά τους ακροατές, μ’ ένα αφιέρωμα στη συνεργασία δυο σπουδαίων.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο» για 7η χρονιά


Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου η εκπομπή «Εγώ δεν έχω βγάλει το… ωδείο» που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης στους 100,6 fm, ξεκινά, για έβδομη χρονιά, τα ταξίδια της στο ελληνικό τραγούδι, αλλά με μια διαφοροποίηση, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Φέτος η εκπομπή μας θα ξεκινά στις 10 το βράδυ (αντί για τις 9) και θα διαρκεί δυο ώρες, μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.

Τα «Παραπονεμένα λόγια» του Μάνου με τη φωνή του Γιώργου


Η ξαφνική «φυγή» του Μάνου Ελευθερίου στις 22 του περασμένου Ιούλη, μας υποχρεώνει γλυκά, να ξεκινήσουμε τη φετινή χρονιά με ένα αφιέρωμα στα τραγούδια του, που, ούτως ή άλλως, ήταν πάντα παρόντα στις εκπομπές μας, τόσο μέσα από ολοκληρωμένα αφιερώματα, όσο και μεμονωμένα.

Έτσι, σκέφτηκα για αυτή την πρώτη εκπομπή, να συγκεντρώσω τα τραγούδια με τους στίχους του Μάνου Ελευθερίου, που τραγούδησε για τη δισκογραφία ο Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος ήταν και ο ερμηνευτής που δισκογράφησε τα περισσότερα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου. Μαζί με τα δισκογραφημένα βέβαια, θα ακουστεί, όπως συνηθίζεται στην εκπομπή μας και μια μικρή επιλογή από ανέκδοτες, ζωντανές ηχογραφήσεις.
SH105788 SMALL
Αυτή την Τετάρτη λοιπόν, από τις 10 μέχρι τις 12 το βράδυ, θα επιχειρήσουμε να «ξαναφωτίσουμε» τα τραγούδια της συνεργασίας του Μάνου Ελευθερίου με τον Γιώργο Νταλάρα, που ηχογραφήθηκαν από τις αρχές του 1974 και τον κύκλο «Μικρές πολιτείες» του Σταύρου Κουγιουμτζή, μέχρι το τελευταίο τραγούδι του Μάνου Ελευθερίου σε μουσική του Γιώργου Καζαντζή από το δίσκο «Έρωτας ή τίποτα»…

Η εκπομπή μεταδίδεται και διαδικτυακά ή εναλλακτικά σε αυτό το σύνδεσμο.

H κεντρική φωτογραφία είναι από την παρουσίαση του Ogdoo.gr στον «Ιανό» στις 5 Δεκεμβρίου 2011.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!