Τα πουλιά στα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή

Ένα ραδιοφωνικό αφιέρωμα σε μια ιδιαίτερη πτυχή του έργου του συνθέτη που «πέταξε» μακριά πριν από 13 χρόνια.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Θα ’ταν 12 του Μάρτη…»


Στις 12 του Μάρτη συμπληρώθηκαν 13 χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Σταύρος Κουγιουμτζής...

«…πουλί θα γίνω και θα ‘ρθω…»


Μελετώντας τη δισκογραφία του Σταύρου Κουγιουμτζή, επεσήμανα 59 τραγούδια μέσα στα οποία υπάρχουν τα πουλιά, κυριολεκτικά ή μεταφορικά. 16 με στίχους δικούς του κι άλλα 43 με λόγια άλλων στιχουργών. Περιστέρια, χελιδόνια, αηδόνια, πουλιά του πάνω, αλλά και του κάτω κόσμου... Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο τραγούδι που παρουσίασε ο Σταύρος Κουγιουμτζής, ήταν «Το περιστεράκι», που τραγούδησε η Ζωή Κουρούκλη το 1961.

Σκέφτηκα λοιπόν, αυτή την Τετάρτη 14 Μαρτίου στο καθιερωμένο αφιέρωμα της εκπομπής «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο», που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης 100,6 fm, από τις 9 μέχρι τις 11 το βράδυ, να ακούσουμε μια επιλογή από τα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή που περιέχουν στους στίχους τους πουλιά, σε γνωστές ή λιγότερο ακουσμένες εκτελέσεις, δισκογραφημένες ή ανέκδοτες, από το ξεκίνημα του συνθέτη το 1961, μέχρι τα πολύ πρόσφατα χρόνια…

Μπορείτε να ακούσετε διαδικτυακά την εκπομπή στο web radio του Εθελοντικού Ραδιοφώνου του Δήμου Θεσσαλονίκης, ή στο live24.gr.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!