«Τα 45άρια της Αλήθειας» για τον Χρήστο Νικολόπουλο

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Αφιέρωμα στον Χρήστο Νικολόπουλο στο Ράδιο «Αλήθεια» της Χίου.
«Τα 45άρια της Αλήθειας» για τον Χρήστο Νικολόπουλο Φωτογραφία: Mάρω Χρυσανθοπούλου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
14/08/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση

Ο Χρήστος Νικολόπουλος στην Χίο


Στη Χίο βρέθηκε την η Παρασκευή 11 Αυγούστου ο Χρήστος Νικολόπουλος, για μια συναυλία αφιέρωμα στο έργο του, που διοργάνωσε το Διεθνές Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού «Ιωνία», στο Δημοτικό Στάδιο της Χίου.

Με την ορχήστρα του Νικολόπουλου τραγούδησαν ο Βασίλης Λέκκας, η Γιώτα Νέγκα, η Μελίνα Ασλανίδου και ο ίδιος ο λαϊκός συνθέτης, για τη διαδρομή του οποίου μίλησε ο συγγραφέας της βιογραφίας του «Η Ζωή μου… τα Τραγούδια μου» και διευθυντής του Ogdoo.gr Κώστας Μπαλαχούτης.

Τα 45άρια της Αλήθειας


Με αυτή την αφορμή, το βράδυ της Πέμπτης 10 Αυγούστου ο Κώστας Μπαλαχούτης παραβρέθηκε στο studio του ραδιοφωνικού σταθμού «Αλήθεια 95,7 fm» της Χίου και στην εκπομπή «Τα 45άρια της Αλήθειας», που παρουσιάζουν με δίσκους 45 στροφών ο Γιάννης Τζούμας και ο Θανάσης Φρυδάς, με ηχολήπτη και... δισκοβόλο τον Αντώνη Κουνέλη. Η εκπομπή ήταν εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στον Χρήστο Νικολόπουλο και μεταδόθηκε εκτάκτως την Πέμπτη και σε επανάληψη στην «κανονική» της ώρα, το βράδυ της Κυριακής στις 10.

Αξίζει να σημειωθεί, πως εκτός από τα πολλά και ενδιαφέροντα που ακούστηκαν στις δυο ώρες και δεκαπέντε λεπτά που διήρκησε η εκπομπή, οι επιλογές του Κώστα Μπαλαχούτη ισορρόπησαν αρμονικά μεταξύ των μεγάλων επιτυχιών αλλά και λιγότερο γνωστών τραγουδιών από το ανεξάντλητο ρεπερτόριο του Νικολόπουλου. Στην εξέλιξη της εκπομπής παρενέβη τηλεφωνικά ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Μαρδάς, ο οποίος το 2012 υπέγραψε τους στίχους για τον κύκλο «Πατρίδα δανεισμένη», με 11 τραγούδια σε μουσικές του Χρήστου Νικολόπουλου και του Μιχάλη Τερζή και ερμηνευτή τον Μανώλη Μητσιά. 

Στο video μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!