«Συγγνώμη Πόλη μου» στο Δεύτερο Πρόγραμμα και τη «Φωνή της Ελλάδας»

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Ένα ραδιοφωνικό αφιέρωμα στον ξεχωριστό δίσκο του Μανώλη Καρπάθιου και του Κώστα Μπαλαχούτη με τον Μανώλη Μητσιά
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Σε «ζωντανή γραμμή με τους Έλληνες του κόσμου»

Αφιερωμένη στον ξεχωριστό κύκλο τραγουδιών «Συγγνώμη Πόλη μου» ήταν την Κυριακή 19 Ιουλίου η εκπομπή του Γιάννη Τζουανόπουλου «Ζωντανή γραμμή με τους Έλληνες του κόσμου», που μεταδίδεται από το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, σε παράλληλη σύνδεση με τη «Φωνή της Ελλάδας».

Ο δίσκος «Συγγνώμη Πόλη μου» κυκλοφόρησε πριν από ένα μήνα από το Ogdoo Music Group, με δώδεκα τραγούδια σε μουσική του συνθέτη, δάσκαλου και δεξιοτέχνη στο κανονάκι Μανώλη Καρπάθιου, στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη, με κεντρικό άξονα την Πόλη και τον Βόσπορο και ερμηνευτή τον Μανώλη Μητσιά.

Τραγουδούν επίσης ο Πρωτοψάλτης και Χοράρχης Γρηγόρης Νταραβάνογλου, η Μαρίνα Μανωλάκου, ενώ τα κείμενα αποδίδει ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Το πρώτο ημίωρο της εκπομπής πέρασε με αναφορές επικαιρότητας «στου Προφήτη Ηλία τα σοκάκια», αλλά και στα 22 χρόνια από τη «φυγή» της Φλέρυς Νταντωνάκη, ενώ ο Γιάννης Τζουανόπουλος αναφέρθηκε στο αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή που πραγματοποίησε στις 18 Ιουλίου, παρουσία του γράφοντα και της συζύγου του συνθέτη Αιμιλίας Κουγιουμτζή, με την οποία συνομίλησε τηλεφωνικά.

Επίσης, έγινε ειδική μνεία στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, σύμφωνα με την οποία στις 24 Ιουλίου, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη ισλαμική προσευχή στην Αγιά Σοφιά, οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής θα χτυπούν πένθιμα και όλες οι σημαίες των ελληνορθόδοξων ιερών ναών θα κυματίζουν μεσίστιες.

Με αυτό το θέμα ξεκίνησε και η παρουσίαση του δίσκου «Συγγνώμη Πόλη μου». Στο studio παραβρέθηκαν και μίλησαν για τη δημιουργία του δίσκου ο Μανώλης Καρπάθιος και ο Σπύρος Παπανικόλας, που, μαζί με τον Μιχάλη Ασίκη, επιμελήθηκε τις ενορχηστρώσεις και έπαιξε τις κιθάρες.

Επίσης, ο Γιάννης Τζουανόπουλος συνομίλησε τηλεφωνικά με τους υπόλοιπους βασικούς συντελεστές, Μανώλη Μητσιά, Κώστα Μπαλαχούτη, Γρηγόρη Νταραβάνογλου και Μαρίνα Μανωλάκου.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!