«Στον κόσμο του»: Τιφλίδα

Ο Κώστας Μάντζιος κάθε Σάββατο βράδυ στη 01.00 στο STAR μας ταξιδεύει «Στον Κόσμο Του».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Αυτό το Σάββατο, ο Κώστας Μάντζιος ταξιδεύει στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, τη γεμάτη εκπλήξεις Τιφλίδα! Είναι ένας ταξιδιωτικός προορισμός που ακόμη ελάχιστοι τον ξέρουν, αλλά σε λίγα χρόνια θα φιγουράρει στις πρώτες ταξιδιωτικές επιλογές.

Όλα ξεκινούν, για μία ακόμη φορά από τη Θεσσαλονίκη. Από εκεί ο Κώστας Μάντζιος και η ομάδα του ταξιδεύουν με απευθείας πτήση από το αεροδρόμιο Μακεδονία στην Τιφλίδα. Φτάνουν πρωί-πρωί σε ένα αεροδρόμιο που ελάχιστοι μιλάνε Αγγλικά. Τελικά τα καταφέρνουν και παίρνουν ταξί, για να πάνε στο πρώτο από τα πολλά ξενοδοχεία που μείνανε στην Τιφλίδα.

Ο οδηγός ταξί, ήτανε τόσο ερωτευμένος που τους αφήνει στην άλλη άκρη της περιοχής. Αναγκαστικά ο Κώστας φορτώνει πάνω του όλες τις αποσκευές και μετά από αρκετή ώρα βρίσκουν το μικρό ξενοδοχείο. Ένα αρχοντικό σπίτι της Τιφλίδας για την ακρίβεια, που έγινε ξενοδοχείο.

Δε χάνουν καθόλου χρόνο και ξεκινούν το city tour με τα... πόδια, γιατί όπως λέει και ο Κώστας εάν δεν περπατήσεις μια πόλη δεν θα τη μάθεις.

Στο δρόμο ο Κώστας «Στον Κόσμο του», δεν σταματά να πειράζει τον κόσμο και να τους μιλάει μόνο στα Ελληνικά και όμως... συνεννοείται!

Πήγανε κατευθείαν να νοικιάσουν αυτοκίνητο. Εκεί τους περίμενε η φίλη τους η Ναταλία που τους έδειξε πως πρέπει να οδηγείς σε αυτή την πόλη. Εδώ οι οδηγοί τρέχουν ασταμάτητα και η οδήγηση δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση.

Πάνε στο λόφο πάνω από την Τιφλίδα, εκεί που βλέπεις όλη την πόλη πιάτο... Εδώ δοκιμάζουν για πρώτη φορά τα πασίγνωστα αναψυκτικά της Γεωργίας, αλλά και το παραδοσιακό τους γλυκό. Φύγανε και ξανά κατέβηκαν στην Τιφλίδα γιατί τους περίμεναν οι φίλοι τους από την Γεωργία στην έκθεση κρασιού! Μια έκθεση κρασιού που συμμετείχαν μόνο νέοι. Άρχισε η δοκιμή, άλλωστε η Γεωργία φημίζεται για τα κρασιά της. Όσο περνούσε η ώρα τόσο μεγάλωνε το χαμόγελο του Κώστα μέχρι που νύχτωσε και μόλις επέστρεψαν στο μικρό ξενοδοχείο έγινε κάτι συναρπαστικό που θα δείτε στο επεισόδιο.

Η δεύτερη μέρα βρίσκει την ομάδα σε άλλο ξενοδοχείο. Σε ένα ξενοδοχείο που η θέα του είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Σήμερα θα παίρνανε το ένα από τα δύο τελεφερίκ της Τιφλίδας, δίπλα ακριβώς από την πανέμορφη «γέφυρα της Ειρήνης» και θα πηγαίνανε στη «μαμά Γεωργία». Το τεράστιο και επιβλητικό άγαλμα που στο ένα χέρι έχει το σπαθί και στο άλλο το κρασί. Έτσι, συμβολίζει ότι υποδέχεται τους «εχθρούς» με το σπαθί και τους «φίλους» με κρασί αντίστοιχα.

Στην κορυφή του κάστρου, ο Κώστας έκανε όλη την Τιφλίδα μια παρέα, με χορούς τραγούδια και άφθονο κρασί. Στη Γεωργία είμαστε και το κρασί παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή. Για να κατέβουνε στην παλιά πόλη, ο Κώστας σκέφτηκε να ανεβάσει λίγο την αδρεναλίνη στην παρέα και πήρανε το Fly fox! Με ένα σκοινί 200 μέτρων κρεμασμένοι, φτάσανε στην παλιά πόλη, εκεί που είναι τα ιαματικά λουτρά της Τιφλίδας. Τα χρώματα είναι μαγικά και όταν πέφτει η νύχτα η πόλη... ξυπνάει. Η Τιφλίδα είναι μία νεανική πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Εδώ θα βρείτε μία νέα μόδα που έχει κατακτήσει σχεδόν όλον το κόσμο. Είναι παλιά εργοστάσια που έχουν γίνει ξενοδοχεία και μένουν μέσα φοιτητές και όχι μόνο. Μιλάμε για τις «φάμπρικες», όπου καταλήγει η ομάδα το βράδυ. Σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε όταν το δείτε στο επεισόδιο! Χιλιάδες νέοι μέσα σε ένα παλιό εργοστάσιο.

Η επόμενη μέρα βρήκε τον Κώστα και την ομάδα του σε ένα ακόμη ξενοδοχείο. Ίσως το καλύτερο που έχουν μείνει στην Τιφλίδα. Είναι ένα τυπογραφείο που έγινε ξενοδοχείο. Φύγανε πρωί-πρωί και πήγανε σε έναν «Παράδεισο» λίγο έξω από την Τιφλίδα. Μια τεράστια φυσική λίμνη μέσα σε ένα καταπράσινο μέρος. Εδώ ήρθε η ώρα να δοκιμάσουν τα Γεωργιανά «μπάνια», αλλά και τις αντοχές τους στο καυτό νερό. Τί έγινε τελικά;

Ο Κώστας λατρεύει τα αυτοκίνητα και σε αυτό το επεισόδιο το δείχνει και με το παραπάνω. Πάνε στο μοναδικό μουσείο Ρώσικων αυτοκινήτων στον κόσμο. Εδώ θα βρείτε όλα τα μοντέλα της Ρωσικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο Κώστας είναι τόσο ενθουσιασμένος που δεν σταματάει να μας ξεναγεί στον μαγικό κόσμο της «Ρωσικής αυτοκίνησης». Πραγματικά δεν ήθελε να φύγει με τίποτα από εκεί, αλλά τον περίμεναν οι φίλοι του. Παιδιά με ειδικές ανάγκες, που εργάζονται σε ένα καφέ ακριβώς απέναντι από το παλιό τελεφερίκ της Γεωργίας. Γίνεται ένα μαγικό έργο. Στο πάνω μέρος υπάρχει ένα καφέ. Στο κάτω μέρος υπάρχει ένα εργαστήριο κατασκευής κεραμικών έργων και όχι μόνο. Ο Κώστας και όλη η ομάδα περνούν μια ολόκληρη μέρα μαζί με αυτά τα παιδιά. Κατασκευάζουν μαζί τους κεραμικά, τραγουδούν και χορεύουν. Είναι πραγματικά μαγικό και ταυτόχρονα συγκινητικό αυτό που συμβαίνει με αυτά τα παιδιά. Δίνουν τόσο μεγάλη θετική ενέργεια και αγνή αγάπη σε όλη την ομάδα της εκπομπής. Ο Αντώνης, ένα από τα παιδία με ειδικές ανάγκες, θέλοντας να ανταποδώσει το δώρο που του έδωσε ο Κώστας και θα το δείτε στην εκπομπή, του χαρίζει ένα κεραμικό πιάτο που έκανε ο ίδιος και μπορείτε να το κερδίσετε κάνοντας like στη σελίδα της εκπομπής στο Facebook ston kosmo tou. Εκεί τρέχει και διαγωνισμός για ένα 3ήμερο στην Τιφλίδα για δύο άτομα δωρεάν. Γιατί όπως λέει και ο Κώστας ό,τι ζούμε εμείς θέλουμε να το ζείτε και εσείς.

Η εκπομπή τελειώνει με ένα εντυπωσιακό σόου με παραδοσιακούς χορούς, φαγητά και τραγούδια και υπενθυμίζει να ζούμε με πάθος τη στιγμή.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!