«Στον κόσμο του»: Αγία Πετρούπολη

Ο Κώστας Μάντζιος και οι συνεργάτες του, μας ταξιδεύουν στον μαγικό κόσμο της Αγίας Πετρούπολης!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
09/04/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αυτό το Σάββατο βράδυ στη 01.00 στο Star Channel ο Κώστας Μάντζιος και ο «Κόσμος Του» πάνε στην Αγία Πετρούπολη, το στολίδι της Ρωσίας.

Η Αγία Πετρούπολη, πόλη του Πέτρου, αποτελεί τη Βενετία του Βορρά ή αλλιώς την πόλη με τις 300 γέφυρες, άλλο που στην πραγματικότητα έχει 800.

Όλα ξεκίνησαν από το χωριό Πλατύ Ημαθίας. Εκεί ο Κώστας και η Αγάπη περίμεναν τη Βίκυ να έρθει με το τρένο από το Βόλο. Η Βίκυ είναι οπερατέρ, μία ξεχωριστή οπερατέρ... όπως θα δείτε στο επεισόδιο.

Από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», με τα φτερά της Ellinair, με απευθείας πτήση, φτάσανε στην Αγία Πετρούπολη σε λιγότερο από 4 ώρες.

Στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης ο Κώστας Μάντζιος έβαζε τον κόσμο, τους Έλληνες δηλαδή που είχανε πετάξει μαζί του, στον Κόσμο του, με ερωτήσεις και παιχνίδια. Με αυτά και με αυτά, φτάσανε στο ιστορικό κέντρο και από εκεί πήρανε ταξί για να πάνε στο σπίτι που είχανε νοικιάσει.
IMG 1772
Στον πιο κεντρικό δρόμο, μέσα στην κίνηση και ενώ κατευθύνονται στο σπίτι, δέχονται επίθεση από έναν άλλον οδηγό αυτοκινήτου (τους πέταξε ένα δυναμιτάκι), γιατί τον ενόχλησε η προσπέραση που έκανε ο οδηγός του ταξί. Καλώς ήρθατε στη Ρωσία!

Τελικά φτάνουν στη γειτονιά του μεγαλύτερου Ρώσου ποιητή, του Πούσκιν! Εκεί έμειναν τα παιδιά. Τακτοποιούν τα πράγματα και ξεκινούν για ένα city tour με ένα κλασσικό κόκκινο Ρωσικό αυτοκίνητο. Οδηγός ο Μιχαήλ! Ένας συμπαθέστατος Ρώσος, με φοβερό χιούμορ, ξεκινάει τη ξενάγηση. Ο Κώστας μπαίνει για τα καλά στο ρόλο του και ενώ πηγαίνουν στον πιο γνωστό ναό της Αγίας Πετρούπολης τον Ναό του δολοφόνησαν τον τσάρο Αλέξανδρο Β'.
IMG 1749
Το αμάξι χάλασε! Η Αγάπη και η Βίκυ αναγκάζονται να το σπρώξουν για να πάρει μπρος... Τελικά, φτάνουν στο ναό και εκεί ο Μιχαήλ αποκαλύπτει κάτι συναρπαστικό στον Κώστα. Η περιπέτεια τελειώνει με αναμνηστικές φωτογραφίες από μια παλιά Ρώσικη φωτογραφική μηχανή του. Κάνουν βόλτα στο ναό, συναντούν καλλιτέχνες του δρόμου και πάνε να πάρουνε ένα από τα καραβάκια για να κάνουν κρουαζιέρα στον ποταμό Νέβα!
IMG 1744
Ο καιρός αρχίζει και χαλάει, η βροχή δυναμώνει, αλλά τα παιδιά δεν σταματούν να κινηματογραφούν την Αγία Πετρούπολη εν πλω. Τα πλάνα θα σας μαγέψουν και θα δείτε μία άλλη Αγία Πετρούπολη.

Επιστρέφουν στο κέντρο μούσκεμα από τη βροχή και πάνε για Ελληνικό φαγητό στη Ρωσία. Κι όμως, στην Αγία Πετρούπολη συναντάς πολλές Ελληνικές ταβέρνες.

Τους περίμενε μια συναρπαστική εμπειρία - ξενάγηση στις σκεπές της Αγίας Πετρούπολης! Μια ομάδα Ρώσων τους ανεβάζει κρυφά στη σκεπή μιας κεντρικής οικοδομής. Ανεβαίνουν μαζί με παιδιά από άλλες χώρες και από εκεί πηδούν σε άλλες σκεπές. Η αδρεναλίνη πιάνει κόκκινο και ο Κώστας με τον φίλο του τον Αντών κάθονται στην κορυφή της Αγίας Πετρούπολης, στην άκρη της σκεπής για μια ξεχωριστή εξομολόγηση. Δεν είναι παράνομη η ξενάγηση στις σκεπές, αλλά ούτε και νόμιμη, το πώς θα το μάθετε στο επεισόδιο.
IMG 1782
Γεμάτοι με αδρεναλίνη, κατεβαίνουν και συναντούν την Ελισάβετ. Μια Ελληνίδα που έχει φροντιστήριο Ελληνικής γλώσσας στην Αγία Πετρούπολη. Περνάνε για λίγο και βλέπουν του Ρώσους μαθητές, κυρίως γυναίκες άνω των 30 ετών που μαθαίνουν Ελληνικά από την αγάπη τους για την Ελλάδα!

Η Αγία Πετρούπολη είναι γνωστή για την αγάπη της στο θέατρο, το μπαλέτο και τις τέχνες. Πριν φύγουνε περνάνε μία βόλτα από το θέατρο του Όλεκ. Ο Κώστας παίζει και τραγουδάει μέσα σε μια από τις πολλές μουσικές σκηνές της Αγίας Πετρούπολης.

Ανακαλύπτουν, μεταξύ άλλων, ένα παντρεμένο ζευγάρι Ρώσων, που έκαναν μια Ελληνική ταβέρνα από την αγάπη τους στην Αρχαία Ελλάδα! Μάλιστα οι σερβιτόρες ήταν ντυμένες σαν Αρχαίες Ελληνίδες! Οι γεύσεις καθαρά Ελληνικές, χωριάτικη σαλάτα, τζατζίκι κτλ. Το test food μόλις ξεκίνησε...

Έχει βραδιάσει και τα πλάνα είναι εντυπωσιακά, πάνω από τις μοναδικές γέφυρες της Αγίας Πετρούπολης, που ανοίγουν το βράδυ για να περάσουν τα πολεμικά πλοία. Ακριβώς δίπλα στη πλατεία των Ανακτόρων βρίσκεται το Ερμιτάζ. Το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου! Ο οπερατέρ Μάκος έρχεται μπροστά από τις κάμερες και μας ξεναγεί στο Ερμιτάζ περιγράφοντας την ιστορία του, ενώ δίπλα ακούγονται μουσικές και χορεύουν ερωτευμένα ζευγαράκια. Η ατμόσφαιρα είναι μαγική και λίγο πριν φύγουν ένας Ρώσος κρατάει ένα χαρτόνι που γράφει «Δώστε μου χρήματα για να πιώ βότκα».

Αυτό ήτανε, κάπου εκεί ο Κώστας Μάντζιος και η ομάδα του αρχίζει το χορό μαζί του ανανεώνουν το ραντεβού μαζί μας με το επόμενο ταξίδι...

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!