Στην «αυλή των χρωμάτων» και των ήχων του Σταύρου Κουγιουμτζή

(VIDEO & PHOTOS - ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο σπουδαίο δημιουργό με απρόβλεπτες ερμηνείες και αληθινή συγκίνηση.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Στην έρημο με ξύπνησαν φωνές που τραγουδούσαν…»


Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου «Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου, η εκπομπή της ΕΡΤ 2 που κερδίζει ολοένα νέους φίλους και εντυπώσεις, παρουσίασε ένα αφιέρωμα στον κορυφαίο συνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή.

Ήρθαν στη φιλόξενη αυλή και μίλησαν για τον Σταύρο Κουγιουμτζή και το σημαντικό του έργο, ο συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Χρήστος Νικολόπουλος, ο συνθέτης, στιχουργός και συγγραφέας Γιώργος Ανδρέου, ο μουσικολόγος και πιανίστας Νίκος Ορδουλίδης, ο εκδότης Θανάσης Συλιβός, ενώ μετά από την ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση της Αθηνάς Καμπάκογλου είχα τη μεγάλη χαρά να συνδράμω στην προετοιμασία, την υλοποίηση και την παρουσίαση του αφιερώματος.

Τραγούδησαν η Λιζέτα Νικολάου, ο Μιχάλης Δημητριάδης, η Μαρία Σουλτάτου, ο Παναγιώτης Λάλεζας, η Δέσποινα Ραφαήλ, ενώ στο τέλος ο Χρήστος Νικολόπουλος έπαιξε μπουζούκι και τραγούδησε ένα από τα εμβληματικά τραγούδια του Κουγιουμτζή.

Στην αρχή της εκπομπής η Δέσποινα Ραφαήλ ερμήνευσε ένα καινούργιο τραγούδι σε στίχους του Μιχάλη Μπουρμπούλη και μουσική του συνθέτη Νικήτα Βοστάνη, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Σταύρο Κουγιουμτζή. Ο Νικήτας Βοστάνης είχε επίσης την επιμέλεια των ενορχηστρώσεων και της ορχήστρας που αποτέλεσαν οι μουσικοί: Πέτρος Καπέλλας (μπουζούκι), Θάνος Διαμαντόπουλος (μπουζούκι), Άγγελος Κουσάκης (κρουστά), Θάνος Μπένος (πιάνο), Απόστολος Βαλσαμάς (ούτι), Νικόλας Βοστάνης (μπάσο), Γιώργος Κότσικας (βιολί), Νικήτας Βοστάνης (φλάουτο, τζουράς). Στα αξιοσημείωτα της εκπομπής η παρουσίαση από τον Νίκο Ορδουλίδη μιας διασκευής ενός αγαπημένου τραγουδιού του Κουγιουμτζή για πιάνο.

Στην εκπομπή χόρεψαν τα μέλη του Πολιτιστικού Παραδοσιακού Χορευτικού Ομίλου «Ο Ορφέας»: Αργύρης Κωστάκης, Κωνσταντίνος Κολοβός, Ξένια Ασημάκη, Μαρία Μακρή, υπό τη διδασκαλία του χοροδιδάσκαλου Γιώργου Κότσαλου.

Η σκηνοθεσία ήταν του Χρήστου Φασόη και η διεύθυνση παραγωγής του Θοδωρή Χατζηπαναγιώτη, η διεύθυνση φωτογραφίας του Γιάννη Λαζαρίδη, η δημοσιογραφική επιμέλεια του Κώστα Λύγδα, η σκηνογραφία της Ελένης Νανοπούλου, η διακόσμηση του Βαγγέλη Μπουλά, οι φωτογραφίες του Λευτέρη Σαμοθράκη και η μουσική του σήματος του Στέφανου Κορκολή.

Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκπομπή.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!