«Στέλιο μου τα τραγούδια σου απ’ την κασέτα ρίχτα…»

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Όταν η Χαρούλα Αλεξίου συνάντησε το μέγιστο λαϊκό βάρδο και τραγούδησαν μαζί.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Όταν η «μαθήτρια» συνάντησε το «δάσκαλο»


Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, στην εκπομπή «Εγώ δεν έχω βγάλει το… ωδείο» που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Δημοτικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης (100,6 fm), επιχειρήσαμε να σκιαγραφήσουμε τη μουσική σχέση του Στέλιου Καζαντζίδη με την Χαρούλα Αλεξίου.

Η συνεργασία τους πίσω από το ίδιο μικρόφωνο απαριθμεί δώδεκα ηχογραφήσεις, με την Χάρις Αλεξίου να σιγοντάρει τον Καζαντζίδη. Έντεκα που πραγματοποιήθηκαν τη διετία 1973 - 1974 και μία το 1987. Βεβαίως, όλα αυτά τα χρόνια, από τα μέσα της δεκαετίας του ’70, μέχρι πολύ πρόσφατα, η ερμηνεύτρια δεν σταμάτησε να συμπεριλαμβάνει στις συναυλίες της, αλλά και σε κάποιους από τους δίσκους της, τραγούδια που πρωτοηχογραφήθηκαν με τη φωνή του Καζαντζίδη.
2.Alexiou Kazantzidis gamos me logo
Στην εκπομπή μας ξανακούστηκαν τα περισσότερα από τα τραγούδια στα οποία η Χάρις Αλεξίου σιγοντάρησε τον Στέλιο Καζαντζίδη, καθώς και τα τραγούδια που δισκογράφησε πρώτος ο κορυφαίος λαϊκός βάρδος και στη συνέχεια γνώρισαν μια νεότερη εκδοχή με τη φωνή της. Μαζί με αυτά, ακούστηκαν και τέσσερα τραγούδια με τη φωνή της Χαρούλας, στους στίχους των οποίων υπάρχουν αναφορές στον Καζαντζίδη, αλλά και ηχογραφημένες μαρτυρίες των ερμηνευτών, που μιλούν ο ένας για τον άλλον.

Στιγμές από τη δισκογραφία ή ανέκδοτες, ζωντανές ηχογραφήσεις από συναυλίες ή τηλεοπτικές εκπομπές, που καλύπτουν μια χρονική περίοδο από το 1973 μέχρι το 2009.

*Ο τίτλος προέρχεται από το τραγούδι του Μάνου Λοΐζου και του Πυθαγόρα «Σε πέντε ώρες ξημερώνει Κυριακή».

Η κεντρική φωτογραφία «αντλήθηκε» από τη σελίδα του μουσικού παραγωγού Αχιλλέα Θεοφίλου στο facebook και η δεύτερη από το βιβλίο του Κυριάκου Διακογιάννη «Στέλιος Καζαντζίδης - Η σταύρωση ενός ειδώλου» των εκδόσεων «Γ. Λαδιά» (1983). Πρόκειται για στιγμιότυπα από το γάμο του Στέλιου με την Βάσω Καζαντζίδη στις 30 Απριλίου 1982.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!