Πρωτοχρονιά στην ΕΡΤ

Το εορταστικό πρόγραμμα της ΕΡΤ με μουσικές, ταξίδια, χιούμορ και χαρούμενες τηλεοπτικές παρέες.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
28/12/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το εορταστικό πρόγραμμα της ΕΡΤ για τις εορταστικές ημέρες περιλαμβάνει μουσικές, αλλά και εκπομπές σε πρωτοχρονιάτικο πνεύμα, για όλα τα γούστα.


Συγκεκριμένα, το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου στις 19.00, η πρωτότυπη νεανική εκπομπή της ΕΡΤ2 «Selfie», μας ταξιδεύει στον φημισμένο «Μύλο των Ξωτικών» στα Τρίκαλα, στο Πάρκο Ματσόπουλου.

Εκεί, ο Παναγιώτης Κουντουράς και ο Νίκος Πιτάνιος ανακαλύπτουν το αισιόδοξο πρόσωπο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μ’ έναν διαφορετικό και γιορτινό τρόπο. Ξεκινώντας από την είσοδο του παλιού Μύλου Ματσόπουλου, συνεχίζουν την περιήγηση και το παιχνίδι, περνώντας από το Δάσος των Ευχών, την Αιώνια Πηγή της Σοκολάτας και καταλήγουν στο Παραμυθόσπιτο. Ξεσηκώνουν την αγορά του «Μύλου των Ξωτικών» αναζητώντας selfie με πρωτοχρονιάτικο χρώμα και ολοκληρώνουν το παιχνίδι μ’ έναν συναρπαστικό αγώνα στη Χιονοτσουλήθρα για τη χαρούμενη video selfie του φινάλε.

Το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου στις 22.00 κάνει ποδαρικό στην ΕΡΤ1 η νέα, καυστική σατιρική εκπομπή του Γιάννη Ζουγανέλη «Φόρα Πατρίδα».

Καυστική σάτιρα επί παντός επιστητού, χιούμορ και έξυπνες ατάκες, μαζί με την υπόσχεση του Γιάννη Ζουγανέλη ότι… «Ο καινούργιος χρόνος δεν θα περάσει»!

Παραμονή Πρωτοχρονιάς (Κυριακή 31 Δεκεμβρίου) στις 22.00, ευχόμαστε «2018 Ευχές γεμάτες αναμνήσεις», στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν της ΕΡΤ1, με οικοδεσπότες την Αντριάνα Παρασκευοπούλου και τον Πάνο Χρυσοστόμου.

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Ρίτα Αντωνοπούλου, η Φωτεινή Δάρρα, ο Στέλιος Διονυσίου, ο Βαγγέλης Δούβαλης, η Αγνή Καλουμένου, ο Θοδωρής Καζάκος, ο Παναγιώτης Λάλεζας, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Χρήστος Νικολόπουλος, η Πίτσα Παπαδοπούλου, η Σοφία Παπάζογλου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Σπύρος Πατράς η Ασπασία Στρατηγού, η Ειρήνη Τουμπάκη, ο Μπάμπης Τσέρτος, η Ιωάννα Φόρτη, ο Λάκης Χαλκιάς και η Μπέτυ Χαρλαύτη θα βρεθούν στο στούντιο της ΕΡΤ και θα ερμηνεύσουν αγαπημένα σε όλους μας τραγούδια.

Μαζί τους η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Πάνου Βλάχου, η Λαϊκή Ορχήστρα «Έμμετρον» του Μανώλη Γεωργοστάθη, η Νεανική Χορωδία της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης, ο Λαογραφικός Όμιλος «Κουρήτες» και μέλη του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων της Πανποντιακής Ομοσπονδίας με τον λυράρη Ηλία Υφαντίδη.

Παράλληλα, η ΕΡΤ2 θα συνδεθεί ζωντανά με την πλατεία Θησείου για την αλλαγή του νέου χρόνου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων.

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά (Δευτέρα 1η Ιανουαρίου) στις 12.15, οι τηλεθεατές θα απολαύσουν ζωντανά, όπως κάθε χρόνο, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1, το πιο δημοφιλές εορταστικό γεγονός: την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Βιέννης.

Ο σπουδαίος Ιταλός μαέστρος Ρικάρντο Μούτι θα διευθύνει και φέτος τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης, σε έργα Γιόχαν και Γιόζεφ Στράους, Φρανς φον Σουπέ και Αλφόνς Τσιμπούλκα.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!