Πάει για πρωτάθλημα το Περιστέρι;

Ο Ατρόμητος και οι υπόλοιποι. Τι παίζει με την ΑΕΚ; Πως και ποτέ θα δοθεί η σωστή απάντηση!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Βαγγέλης Περπινιάδης υπήρξε κορυφαία προσωπικότητα στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού. Μέγας ερμηνευτής με πλατιά γκάμα, από αμανέ μέχρι και έντεχνα, αλλά και δημιουργός και μάστορας του μπουζουκιού, με δυνατές επιτυχίες, χάραξε για περισσότερα από 50 χρόνια τη δική του ξεχωριστή ιστορία στη δισκογραφία και τη διασκέδαση, γλεντώντας κόσμο και ντουνιά.

Ο Περπινιάδης είχε στενή συνεργασία με το Δημήτρη Γκούτη, έναν λαϊκό στιχουργό που το όνομά του κρύβεται πίσω από διαχρονικές επιτυχίες: Προσευχή, Ο παλιατζής, Αγάπη μου επικίνδυνη, Σε τούτο το στενό, Φεγγάρι χλωμό κ.ά.

Περπινιάδης και Γκούτης συνυπάρχουν σε στιγμές όπως Ένας κούκλος και μια κούκλα, Δεν είμαι βράχος ούτε βουνό, Και στο γκρεμό να πέσω, Μας διώξαν απ’ το γάμο, Ο Βαγγέλης ο γιε-γιές που, Καρδιά μου μην πικραίνεσαι, Έχει εμπόδια η ζωή κ.α που έκαναν ζημιές στην εποχή τους.

Ο Γκούτης που έμενε στο Περιστέρι, κάποια στιγμή, έγραψε και έναν «τοπικό» κομμάτι, που ο Περπινιάδης ερμήνευσε σε δισκάκι 45 στροφών και αργότερα το επανεκτέλεσε και στο μεγάλο άλμπουμ του, 33 στροφών, «Αγάπης Βάσανα» που κυκλοφόρησε το 1977:

Είμαι απ’ το Περιστέρι
Μάγκας και παλιό μπεγλέρι…

Παλιό μπεγλέρι πλέον ο Ατρόμητος στην πρώτη κατηγορία, μάγκας πάντα, με σταθερή αξιοπρεπή πορεία, τα τελευταία χρόνια, πίσω αλλά κοντά στους θεωρητικά μεγάλους. Μόνο που αυτή τη φορά η ομάδα του Περιστερίου αρχίζει να φιγουράρει σε σταθερή βάση στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Η εκτός έδρας επικράτηση στην Ξάνθη, και ο τρόπος που ήρθε, δείχνουν ότι ο Ατρόμητος δεν είναι φωτοβολίδα. Οι νίκες συσπειρώνουν όλα τα στοιχεία που συγκροτούν έναν σύλλογο, και χτίζουν χαρακτήρα.

Στον αντίποδα της κατάταξης, κάπως έτσι όμως, ένας άλλος ιστορικός σύλλογος, ο Απόλλωνας, προσπαθεί να βρει τον βηματισμό του και να σωθεί μετά από ένα ξεκίνημα που σχεδόν προδίκαζε τον υποβιβασμό. Ο Παναιτωλικός και πάλι έχασε ευκαιρίες αλλά η Ελαφρά Ταξιαρχία τσίμπησε την ισοπαλία, χάρη στο νεαρό σκόρερ της, Αλμπάνη… που δεν έχει καμία σχέση με το όνομά του.

Και η Λαμία το παλεύει γερά… και υπογραμμίζει πως ήρθε για να μείνει. Αντίθετα στον Πλατανιά, το λάθος το έχουν κάνει ψωμοτύρι. Τρίζει το στασίδι του Παράσχου, αλλά που να βρεις καλύτερο;

Στα ψηλά της βαθμολογίας πίσω από τον Ατρόμητο, η ΑΕΚ που πέτυχε μια δύσκολη νίκη κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Και μάλιστα με ξεμπλοκάρισμα του Αραούχο, που όλοι ξέρουμε πόσο μετράει αυτό για έναν επιθετικό κρούσης. Σκιές στη νίκη της Ένωσης οι τραυματισμοί του Τσόσιτς και κυρίως του Μάνταλου.

Οι Νεοσμυρνιώτες το πάλεψαν αλλά οι κιτρινόμαυροι μάλλον το δικαιούνταν περισσότερο.

Κοντά στην κορυφή, και μάλιστα πιο πάνω απ’ την ΑΕΚ, έχει την ευκαιρία να βρεθεί σήμερα ο ΠΑΟΚ, που αν κλωτσήσει κι αυτή τη φορά την καρδάρα με το γάλα, θα είναι άξιος της μοίρας του.

Επιστρέφοντας στο Περιστέρι και το μετά του, πολλά θα ξεκαθαριστούν μετά την αναμέτρηση που έρχεται με τον Πανιώνιο…

Πάντως στα «στεγανά» και «συνηθισμένα» η μέχρι τώρα πορεία του Ατρομήτου, έρχεται να ταράξει τα λιμνασμένα νερά. Όπως γράφει και ο Γκούτης:

Αν είσαι εσύ αρχόντισσα
Είμαι κι εγώ ξεφτέρι…

*Το κείμενο προέρχεται από το σημερινό οπισθόφυλλο της Sportday (30-10-17) και είναι μια χορηγία της πίπας Herb.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!