Όταν σπουδαίοι τραγουδιστές & τραγουδίστριες ηχογραφούσαν τα πρώτα τους τραγούδια

Ένα ραδιοφωνικό αφιέρωμα στις πρώτες ηχογραφήσεις των σπουδαίων ερμηνευτών που ξεκίνησαν τη διαδρομή τους από το 1946 μέχρι το 1970.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Κάτσε ν’ ακούσεις μια πενιά… όταν πίνεις στην ταβέρνα»


Κάποιοι έχουν περάσει ήδη στην ιστορία… Κάποιοι συνεχίζουν μέχρι σήμερα, αεικίνητοι, να ψάχνουν, να διαλέγουν και να ηχογραφούν νέα τραγούδια, αρκετά από τα οποία δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα θαυμαστά έργα του παρελθόντος… Πώς όμως έγινε η αρχή; Ποιο ήταν το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησαν στην καριέρα τους, όλοι αυτοί οι μεγάλοι Έλληνες τραγουδιστές, που χρόνια τώρα μας συντροφεύουν;

Την Τετάρτη 25 Απριλίου η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει το... ωδείο», που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης Fm 100,6, από τις 9 μέχρι τις 11 το βράδυ, θα είναι αφιερωμένη στις πρώτες ηχογραφήσεις των σημαντικότερων τραγουδιστών ή τραγουδιστριών.

Αυτή την Τετάρτη θα παρουσιαστεί το πρώτο μέρος του αφιερώματος με ερμηνευτές και ερμηνεύτριες που ξεκίνησαν τη διαδρομή τους από το 1946, μέχρι το 1970, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε όσες και όσους ασχολήθηκαν με το λαϊκό τραγούδι. Σε μια από τις επόμενες εκπομπές θα ακολουθήσει το δεύτερο μέρος με τις πρώτες ηχογραφήσεις αυτών που ξεκίνησαν από το 1971 μέχρι σήμερα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως μαζί με κάποια από τα τραγούδια, θα ακουστούν ηχογραφημένες μαρτυρίες των ερμηνευτών τους σχετικά με την πρώτη τους ηχογράφηση…

Μπορείτε να ακούσετε διαδικτυακά την εκπομπή στο web radio του Εθελοντικού Ραδιοφώνου του Δήμου Θεσσαλονίκης, ή στο live24.gr.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!