«Όταν ανθίζουν πασχαλιές» για τον Σταύρο Κουγιουμτζή

Ένα ραδιοφωνικό αφιέρωμα στο συνθέτη που έφυγε από κοντά μας πριν από 14 χρόνια.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
12/03/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση

Ήταν 12 του Μάρτη…


Σήμερα συμπληρώνονται 14 χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Σταύρος Κουγιουμτζής...

Με αυτή την αφορμή κι επειδή μετά από επτά χρόνια μετάδοσης της εκπομπής, για πολλούς και διάφορους λόγους ένα αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή αυτές τις μέρες αποτελεί πλέον θεσμό, την Τετάρτη 13 Μαρτίου η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο», που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης 100,6 fm, από τις 10 μέχρι τις 11:45 το βράδυ, θα είναι αφιερωμένη στον Σταύρο Κουγιουμτζή, με έναν ξεχωριστό τρόπο.

Ένα μικρό μουσικό σχήμα, αποτελούμενο από τον Σωτήρη Μπαλλά, που θα τραγουδήσει και θα παίξει κιθάρα, την Μέλπω Αλεξανδροπούλου που θα τραγουδήσει και τον Γιώργο Καραμφίλλη που θα παίξει μπουζούκι, θα παρουσιάσει ζωντανά κάποια από τα πολύ γνωστά, αλλά και κάποια από τα «ξεχασμένα» τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή.

Μαζί τους θα συμπράξει με την κλασική κιθάρα του ο σπουδαίος μουσικός Κώστας Ματσίγκος, σταθερός συνεργάτης και υπεύθυνος, επί σειρά ετών, της ορχήστρας του Σταύρου Κουγιουμτζή.

Τόσο ο Σωτήρης Μπαλλάς, όσο και ο Γιώργος Καραμφίλλης συνεργάζονται σταθερά τα τελευταία χρόνια με την Φωτεινή Βελεσιώτου, στις μουσικές παραστάσεις της στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρόσφατα μάλιστα κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος του Σωτήρη Μπαλλά με τίτλο «Η άλλη όχθη», όπου συμμετέχουν τόσο η Μέλπω Αλεξανδροπούλου, όσο και ο Γιώργος Καραμφίλλης, ο οποίος έγραψε ένα τραγούδι τόσο σε αυτό το δίσκο, όσο και στον τελευταίο δίσκο της Φωτεινής Βελεσιώτου, που φέρει τον τίτλο «Ένας κύκλος είναι όλα».
 
Αξίζει να σημειωθεί πως στο πρώτο ημίωρο της εκπομπής θα ακουστούν κάποια από τα δισκογραφημένα τραγούδια του Σωτήρη Μπαλλά και του Γιώργου Καραμφίλλη, αλλά και τραγούδια από το αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή, που κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα από το Ίδρυμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τίτλο «Ο πρώτος ήλιος» με ερμηνεύτρια την Σοφία Μάνου και τη συμμετοχή του σολίστα του μπουζουκιού Παναγιώτη Στεργίου, της Παιδικής Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας «Νίνα Πατρικίδου», της Ορχήστρα «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της Παιδικής Χορωδίας του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων, της Νεανικής χορωδίας «ΕΠΤΑΧΟΡΔΗ ΛΥΡΑ» του Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου, της Παιδικής και Νεανικής χορωδία του Δήμου Διονύσου και της Νεανικής Χορωδίας «Chœur di cœur» (Η χορωδία της καρδιάς).

Μπορείτε να ακούσετε διαδικτυακά την εκπομπή στο web radio του Εθελοντικού Ραδιοφώνου του Δήμου Θεσσαλονίκης, ή στο live24.gr.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!