Οι «Ύμνοι αγγέλων» του Σταύρου Κουγιουμτζή στο Ραδιόφωνο Πολιτισμού της ΕΡΤ 3

Το σπουδαίο έργο του Σταύρου Κουγιουμτζή, παρουσιάζεται στο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ 3 με τους ερμηνευτές του.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Ύμνοι αγγέλων σε ρυθμούς ανθρώπων»


Αφιερωμένη στο κομβικό έργο του Σταύρου Κουγιουμτζή «Ύμνοι αγγέλων σε ρυθμούς ανθρώπων» θα είναι τη Μεγάλη Πέμπτη από τη 1 μέχρι τις 2 το μεσημέρι, η εκπομπή του Γιάννη Τσολακίδη «Τεχνηέντως» στο Ραδιόφωνο Πολιτισμού της ΕΡΤ 3, στους 9,58 fm. Στο studio θα παραβρίσκεται η σύζυγος του Σταύρου Κουγιουμτζή Αιμιλία, που συμμετείχε τραγουδώντας στην πρώτη εκτέλεση του έργου στο Μέγαρο Μουσικής τον Ιούνιο του 1997, ενώ παράλληλα ο δημοσιογράφος θα συνομιλήσει τηλεφωνικά με το βασικό ερμηνευτή των «Ύμνων», Γιώργο Νταλάρα. Μετά από την ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση του Γιάννη Τσολακίδη, θα έχω τη χαρά να παραβρίσκομαι στο studio, λέγοντας δυο λόγια για αυτό το κορυφαίο έργο.

Στη σελίδα του στο facebook ο Γιάννης Τσολακίδης έγραψε σχετικά:

Προσεχώς (Μεγάλη Πέμπτη): Το έργο του Σταύρου Κουγιουμτζή, υπόδειγμα ήθους και μέτρου στην ελληνική τραγουδοποιία του 20ου αιώνα, εμπεριέχει κάποιες κορυφαίες στιγμές, ανάμεσα στις οποίες τοποθετώ τον δίσκο «Ύμνοι αγγέλων σε ρυθμούς ανθρώπων» του 1998.

Τότε είχα την τιμή να παρουσιάσουμε αυτή τη σπουδαία μουσική κατάθεση του συνθέτη για την τηλεόραση της ΕΡΤ3, με τον ίδιο τον Σταύρο να μιλά γι’ αυτό το έργο ζωής.

21 χρόνια μετά το έργο παρουσιάζεται στο ραδιόφωνο πολιτισμού 9,58fm ΕΡΤ3, με τους δυο ερμηνευτές, τη σύντροφό του, Αιμιλία Κουγιουμτζή και τον αγαπημένο συνοδοιπόρο του σε τόσα και τόσα τραγούδια του, Γιώργο Νταλάρα να φιλοξενούνται στην εκπομπή «Τεχνηέντως» τη Μεγάλη Πέμπτη, 25 Απρίλη, 1-2 μ.μ. Μαζί μας στη συζήτηση ο ακάματος ερευνητής του αστικού λαϊκού μας τραγουδιού Θανάσης Γιώγλου.

Μπορείτε να ακούσετε διαδικτυακά την εκπομπή στο web radio του Πολιτιστικού Ραδιοφώνου της ΕΡΤ 3.
1.Ymnoi aggelon

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!