Ο Στέφανος Κορκολής στην «Αυλή των Χρωμάτων»

Ο συνθέτης μαζί με την ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη μιλούν, αλλά και παρουσιάζουν αποσπάσματα από τη νέα τους δουλειά.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η νέα εκπομπή της ΕΡΤ2, «Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου, φιλοδοξεί να ομορφύνει τα απογεύματα του Σαββάτου, παρουσιάζοντας ενδιαφέροντες ανθρώπους από το χώρο του πολιτισμού, ανθρώπους με κύρος, αλλά και νεότερους καλλιτέχνες, τους πρωταγωνιστές του αύριο.

Καλεσμένοι άνθρωποι δημιουργικοί και θετικοί, οι οποίοι έχουν πάντα κάτι σημαντικό να προτείνουν, εφόσον με τις πράξεις τους αντιστέκονται καθημερινά με σθένος στα σημεία των καιρών.

Συγγραφείς, ερμηνευτές, μουσικοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, χορευτές καταγράφουν το πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας, σε όλες τις εκφάνσεις του. Όλες οι Τέχνες χωρούν και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της «Αυλής των Χρωμάτων», της αυλής της χαράς και της δημιουργίας.

Εκπομπή 4η: «Στέφανος Κορκολής: «Θα ‘θελα αυτήν την μνήμη να την πω» σε ποίηση Κ. Π. Καβάφη»


«Η Αυλή των Χρωμάτων», το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:00 μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ2, υποδέχεται τον Στέφανο Κορκολή, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του μουσικού έργου «Θα ‘θελα αυτήν την μνήμη να την πω» σε ποίηση Κ. Π. Καβάφη.

Ο Στέφανος Κορκολής, μαζί με την ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη μιλούν, αλλά και παρουσιάζουν αποσπάσματα από τη νέα τους δουλειά, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι «Και ο Καβάφης μπορεί να τραγουδιέται!».

Ο Στέφανος Κορκολής έχει κι έναν άλλο επιπλέον λόγο: η εκπομπή θέλει να τον ευχαριστήσει και δημόσια για την παραχώρηση της μουσικής του μελοποιημένου ποιήματος του Κ.Π Καβάφη με τίτλο «Σύγχυσις», που είναι το σήμα αρχής και τέλους της «Αυλής των Χρωμάτων».

Επίσης, στην παρέα θα είναι ο ποιητής και βιβλιογράφος Δημήτρης Δασκαλόπουλος, που μελετά τον Καβάφη εδώ και 45 χρόνια, και ο οποίος επικεντρώνεται στα κομβικά σημεία του βίου και του έργου του.

Ο κριτικός και ιστορικός Μουσικής Γιώργος Μονεμβασίτης μιλά για τη δυσκολία μελοποίησης, αλλά και για τις «καλοδουλεμένες γέφυρες ανάμεσα στο λόγο του ποιητή και το σημερινό αναγνώστη», που δημιουργεί με τις ταιριαστές μελωδίες του ο Στέφανος Κορκολής.

Οι διακεκριμένοι ηθοποιοί Δημήτρης Καταλειφός και Γωγώ Μπρέμπου απαγγέλουν ποιήματα του μεγάλου Αλεξανδρινού και μας ταξιδεύουν στη βαθιά ανθρώπινη και στοχαστική ποίησή του.

«Η Αυλή των Χρωμάτων» γεμίζει με ανταύγειες της δύσης, με φως αλεξανδρινό, ελληνικό, με θεσπέσιες μελωδίες και ποίηση.
34649309 2080371745538991 5120551132317351936 n
Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 9 Ιουνίου 2018, στις 18:00

Παρουσίαση - αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου
Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης
Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής
Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου
Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!