Ο Νίκος Γκάτσος του Μανώλη Μητσιά

Ο Μανώλης Μητσιάς σε ένα ραδιοφωνικό αφιέρωμα στα τραγούδια και τις λεπτομέρειες μιας ιστορικής συνεργασίας.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
05/02/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση

«Ήρθατε σαν κύματα… τραγούδια του παλιού καιρού»


Έξι ολόκληρους δίσκους, κάποια σκόρπια τραγούδια κι ένα ιδιαίτερο έργο που ηχογραφήθηκε 24 χρόνια μετά τη «φυγή» του ποιητή, απαριθμεί η συνεργασία του Νίκου Γκάτσου με τον Μανώλη Μητσιά. Ο Μανώλης Μητσιάς υπήρξε ένας από τους σταθερούς ερμηνευτές του έργου του ποιητή, ενώ αντίστοιχα ο Νίκος Γκάτσος ήταν ένας από τους βασικούς «πυλώνες» στην πενηντάχρονη διαδρομή του ερμηνευτή.

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει… το ωδείο», που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης στους 100,6 fm, από τις 9 μέχρι τις 11 το βράδυ, θα είναι αφιερωμένη στα τραγούδια με τους στίχους του Νίκου Γκάτσου, που ερμήνευσε ο Μανώλης Μητσιάς στη δισκογραφία, σε πρώτη ή μεταγενέστερη εκτέλεση. Υλικό που καλύπτει μια χρονική περίοδο από το 1969 και τα τραγούδια του Δήμου Μούτση, μέχρι το 2016 και το έργο «Μέρες Επιταφίου» σε μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Στο πρώτο μέρος της εκπομπής θα ακουστούν τραγούδια του Νίκου Γκάτσου σε μουσική των Δήμου Μούτση, Σωκράτη Βενάρδου, Λουκιανού Κηλαηδόνη, Ηλία Ανδριόπουλου, Σταύρου Ξαρχάκου, Μίκη Θεοδωράκη και Δημήτρη Παπαδημητρίου, ενώ στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστεί ένα απάνθισμα από τα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου σε μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, με τη φωνή του Μανώλη Μητσιά.

Και ο Μανώλης Μητσιάς στο «Ωδείο»


Κατά τη διάρκεια της εκπομπής θα έχουμε τη μεγάλη χαρά και την τιμή, να συνομιλήσουμε τηλεφωνικά με τον Μανώλη Μητσιά, για τις μνήμες και τις λεπτομέρειες της συνεργασίας του με τον Νίκο Γκάτσο και τους κορυφαίους συνθέτες, που «έντυσαν» μουσικά τους στίχους του. Οι αφηγήσεις του αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αν και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αφορμές για ένα τέτοιο αφιέρωμα, την ιδέα μας έδωσαν οι παραστάσεις του Μανώλη Μητσιά και της Καρυοφιλλιάς Καραμπέτη «Ο Γκάτσος που αγάπησα», που ξεκίνησαν τον περασμένο χειμώνα και συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα. Παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 11 και την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ στο θέατρο «Αριστοτέλειον» της Θεσσαλονίκης…

Η εκπομπή μεταδίδεται και διαδικτυακά ή εναλλακτικά σε αυτό το σύνδεσμο.
MitsiasGatsos

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!