O Νικήτας Βοστάνης στους 90,4 Fm

(ΑΚΟΥΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Ο Αλεξανδρινός μουσικοσυνθέτης Νικήτας Βοστάνης ήταν καλεσμένος στην εκπομπής του Κώστα Μπαλαχούτη «Ο Πειραιάς της καρδιάς μας» στο Κανάλι Ένα του Πειραιά, στους 90,4 Fm.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
23/04/2014

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Είναι χαρακτηριστικό πως φεύγοντας από την Αλεξάνδρεια ο Νικήτας Βοστάνης, το πρώτο μέρος που αντίκρισε ερχόμενος στην Ελλάδα, η νέα - πρώτη πατρίδα του, ήταν το λιμάνι του Πειραιά.

Στην εκπομπή ακούστηκαν κυρίως τραγούδια από τον τελευταίο και ξεχωριστό δίσκο του «Εδώ Αλεξάνδρεια», σε στίχους Μιχάλη Μπουρμπούλη, Δημήτρη Στεφανάκη, αλλά και τεσσάρων στιχουργών από τον Πειραιά, της Αμαλίας Μπορτζοβίτου, Χαράς Ρίζου, Μίρκας Παπαδημητρίου, και Ελένης Νανοπούλου. Ακούστηκαν επίσης κομμάτια από τις προηγούμενες δουλειές του Βοστάνη «Τέρμα γκάζι» σε στίχους Δημήτρη Τσεκούρα και «Όνειρο στην έρημο» με τα λόγια του Κώστα Μπαλαχούτη.

Η πρώτη ώρα της εκπομπής κύλησε με τραγούδια αφιερωμένα στους εορτάζοντες σήμερα Γιώργηδες, αλλά και επιλογές από το ρεπερτόριο των Νίκου Παπάζογλου και Δημήτρη Μητροπάνου, αφού στις 17 Απριλίου συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από το θάνατο του πρώτου και δυο από τη φυγή του δεύτερου. Ακούστηκαν επίσης δυο ανέκδοτες ζωντανές ηχογραφήσεις ντουέτα του Μητροπάνου, με τον Πασχάλη Τερζή, του οποίου τα γενέθλια είναι στις 24 Απριλίου.

«Ο Πειραιάς της καρδιάς μας» παντρεύει αρμονικά την έρευνα με την ψυχαγωγία. Πρόκειται για ένα «σεργιάνι» στον ιδιότυπο και μαγικό κόσμο της πόλης από τα «χρόνια τα παλιά» μέχρι και τις μέρες μας μέσα από τραγούδια, θύμησες μαρτυρίες, καταγραφές, αρχεία, «μεγάλες» και «μικρές» ιστορίες… και άλλα πολλά και ιδιαίτερα. Άλλωστε οι εκπομπές του Κώστα Μπαλαχούτη διακρίνονται για την αμεσότητα, γνώση, έγκυρη, ευρηματική και έγκριτη ματιά τους, γι’ αυτό στο πρόσφατο παρελθόν τόσο στο Κόκκινο 105,5 όσο και στο Derti 98,6 είχαν κάνει τη «διαφορά» στην κατηγορία τους. Το ίδιο συμβαίνει εδώ και μερικούς μήνες στο Κανάλι Ένα του Πειραιά στους 90,4 Fm κάθε Τρίτη από τις 7 το απόγευμα έως και τις 9 το βράδυ. Την εκπομπή μπορείτε να ακούσετε και μέσω του διαδικτύου στη διεύθυνση e-κanaliena.gr ενώ αναμεταδίδεται σε επανάληψη και την Κυριακή στις 10 το βράδυ.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!