Ο Μίκης Θεοδωράκης μελοποιεί Μάνο Ελευθερίου

Η συνεργασία δυο σπουδαίων στην εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει το...ωδείο» από δίσκους, αλλά και «live»…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Ο Μίκης μελοποιεί Μάνο


Στα τραγούδια της συνεργασίας του Μίκη Θεοδωράκη με τον Μάνο Ελευθερίου, είναι αφιερωμένη η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει το... ωδείο» που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης στους 100,6 fm, την Τετάρτη 24 Μαΐου από τις 9 μέχρι τις 11 το βράδυ.

Στο πρώτο μέρος της εκπομπής θα ακουστούν δισκογραφημένα τραγούδια, αλλά και ζωντανές ηχογραφήσεις, από πρόβες του Μίκη στα «Λαϊκά» το 1967, μέχρι τον κύκλο «Πολιτεία Δ’», που κυκλοφόρησε το 1996 με ερμηνευτή τον Πέτρο Γαϊτάνο, καθώς και σημαντικές επανεκτελέσεις που πραγματοποιήθηκαν τα κατοπινά χρόνια.

Live με Μπαλλά, Καραμφίλλη & Μέλπω…


Στο δεύτερο μέρος, ένα μικρό μουσικό σχήμα, αποτελούμενο από τον Σωτήρη Μπαλλά, που θα τραγουδήσει και θα παίξει κιθάρα, την Μέλπω Αλεξανδροπούλου που θα τραγουδήσει και τον Γιώργο Καραμφίλλη που θα παίξει μπουζούκι, θα παρουσιάσει ζωντανά κάποια από τα ξεχωριστά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Ελευθερίου. Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο Σωτήρης Μπαλλάς, όσο και ο Γιώργος Καραμφίλλης συνεργάζονται τα τελευταία χρόνια σταθερά με την Φωτεινή Βελεσιώτου, στις ζωντανές εμφανίσεις της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ο Σωτήρης Μπαλλάς βρίσκεται στη διαδικασία προετοιμασίας ενός ολόκληρου κύκλου τραγουδιών με στίχους του Μάνου Ελευθερίου πάνω σε μουσική του Χρυσοβαλάντη Σωτηρίου. 

«Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο»


Η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο» μεταδίδεται κάθε Τετάρτη στις 9 με 11 το βράδυ, από την συχνότητα Fm 100,6 του εθελοντικού ραδιοφώνου του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία έχει παραχωρηθεί σε φορείς, συλλόγους, δήμους, αλλά και ιδιώτες που προσφέρουν το μεράκι και τη γνώση τους αμισθί, φιλοδοξώντας να διαμορφώσουν ένα καλύτερο τοπίο στα ερτζιανά… Οι ακροατές έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις παρατηρήσεις τους, αλλά και να εκφράσουν μουσικές επιθυμίες, τόσο στη διάρκεια της εκπομπής, όσο και πριν ή μετά, μέσω της «ομάδας» αλλά και της σελίδας που έχει δημιουργηθεί στο facebook με τίτλο «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο», αλλά και της προσωπικής μου σελίδας στο facebook.

Η εκπομπή μεταδίδεται και διαδικτυακά ή εναλλακτικά σε αυτό το σύνδεσμο.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!