Ο Γιώργος Καζαντζής «εφ’ όλης της ύλης» «Στο Κόκκινο»

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Ο Γιώργος Καζαντζής «εφ’ όλης της ύλης» στην εκπομπή του Αλέξη Βάκη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Ο Γιώργος είναι η άγκυρα…»


Παρουσία του Γιώργου Καζαντζή και των τριών από τους τέσσερις ερμηνευτές που θα συμμετάσχουν την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στη συναυλία του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στο Μέγαρο Μουσικής.

Στην «εφ ’όλης της ύλης» συναυλία του Καζαντζή θα τραγουδήσουν ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Φωτεινή Βελεσιώτου και η Λιζέτα Καλημέρη (μοναδική απούσα από τη συνέντευξη, λόγω της διαμονής της στη Θεσσαλονίκη), που θα πλαισιωθούν από δωδεκαμελή ορχήστρα, αποτελούμενη από μια ομάδα ξεχωριστών μουσικών.

Η συναυλία θα ξεκινήσει με την Κική Δημουλά να διαβάζει από βίντεο ποιήματά της, με τη συνοδεία της ορχήστρας που θα παίζει οργανικά αποσπάσματα από την «Μικρή σουίτα», την κοινή δισκογραφική τους εργασία και θα ολοκληρωθεί με ένα μικρό αφιέρωμα στη συνεργασία του Γιώργου Καζαντζή με τον Μάνο Ελευθερίου, καθώς και στον Σταύρο Κουγιουμτζή, ο οποίος ήταν ο «ηθικός αυτουργός» της γνωριμίας του Καζαντζή με τον Γιώργο Νταλάρα. Καζαντζής και Νταλάρας γνωρίστηκαν τον Μάρτη του 2005 στην κηδεία του Σταύρου Κουγιουμτζή και μεταξύ τους δημιουργήθηκε μια φιλία, με αποτέλεσμα το δίσκο «Έρωτας ή τίποτα» που κυκλοφόρησε το Φλεβάρη του 2018.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το δελτίο τύπου, ο Γιώργος Νταλάρας είπε χαρακτηριστικά πως:

«Μια παρέα αγάπης, τιμής και αλληλοκατανόησης θα δώσει το παρόν στην ιδιαίτερη συναυλία του Γιώργου Καζαντζή η οποία στηρίζεται στο καλό τραγούδι και την ποίηση. Ο Γιώργος είναι ένας αθόρυβος ήρωας του τραγουδιού με μεγάλη κατάρτιση, ο οποίος τολμά να παντρέψει μεταξύ τους διαφορετικούς ήχους και πολύπλοκα τραγούδια. Μπορεί να αλλάζει τόνους και κλίμακες, όμως πάντα θα βάλει κάτι που θα χτυπήσει την καρδιά. Ο Γιώργος είναι η άγκυρα».

Η Φωτεινή Βελεσιώτου θυμήθηκε την πρώτη της συνάντηση με τον Γιώργο Καζαντζή σε «Καφωδείο» της Θεσσαλονίκης, όπου τις πρότεινε να τραγουδήσει τις αγαπημένες «Μέλισσες» σε στίχους της Ελένης Φωτάκη, που σήμερα είναι απόλυτα ταυτισμένες με τη σειρά του ΑΝΤ1 «Άγριες Μέλισσες». «Είναι ο άνθρωπος που με έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό», είπε συγκινημένη.

Όσο για τον Μίλτο Πασχαλίδη, τόνισε πως ο Γιώργος Καζαντζής εκτός από ένας πολύ καλός φίλος είναι ο δημιουργός που εκτιμά και θαυμάζει και η παρουσία του στη συναυλία αυτή αποτελεί την απόδειξη της ενασχόλησής τους με ωραίες μουσικές και ωραία ποιήματα.
01.Kazantzis Vakis

Ο Γιώργος Καζαντζής «Στο Κόκκινο 105,5»


Με αφορμή τη συναυλία της επόμενης Τετάρτης, ο Γιώργος Καζαντζής παραβρέθηκε στις 30 Οκτωβρίου στο studio του ραδιοφωνικού σταθμού «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 fm», καλεσμένος του Αλέξη Βάκη, για μια ενδιαφέρουσα κουβέντα, που διανθίσθηκε με ιστορίες για συνεργασίες και τραγούδια του Γιώργου Καζαντζή, αλλά και με τα ίδια τα τραγούδια που ακούστηκαν στη μια ώρα της εκπομπής…
06.Kazantzis Vakis
Στο video μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κανελλόπουλος
Φωτογραφία Γιώργου Καζαντζή - Αλέξη Βάκη: Παντελής Νταβανέλος

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!