O Ανδρέας Καρακότας τραγουδά Σταύρο Κουγιουμτζή

Ο Ανδρέας Καρακότας στην εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο» για ένα αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Ο Ανδρέας Καρακότας με «κάτι παιδιά που αγαπάνε το τραγούδι…»


Την Τετάρτη 6 Ιουνίου η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει το... ωδείο», που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης 100,6 fm, από τις 9 μέχρι τις 11 το βράδυ, θα ολοκληρώσει για φέτος τα ταξίδια της στο ελληνικό τραγούδι, με καλεσμένο τον Ανδρέα Καρακότα, έναν από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της γενιάς, που εμφανίσθηκε στο προσκήνιο από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 και μετά.

Κύρια αφορμή η συμμετοχή του στο δίσκο του Γιώργου Καγιαλίκου και του Δημήτρη Λέντζου «Αιώνια μέθη», που κυκλοφόρησε τον περασμένο Φλεβάρη.

Στην πρώτη ώρα της εκπομπής θα συζητήσουμε με τον Ανδρέα Καρακότα για τις συνεργασίες του με δημιουργούς όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Σταύρος Κουγιουμτζής, ο Μανώλης Ρασούλης, ο Μιχάλης Μπουρμπούλης, ο Νίκος Μαμαγκάκης, ο Γιάννης Σπανός, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Γιώργος Καζαντζής, ο Στάμος Σέμσης, ο Βαγγέλης Γιαννάκης και άλλοι, ακούγοντας παράλληλα δισκογραφημένες και ανέκδοτες εκτελέσεις με τη φωνή του.

Στη δεύτερη ώρα ο Ανδρέας Καρακότας και τέσσερις ξεχωριστοί μουσικοί θα μας θυμίσουν κάποια από τα γνωστά, αλλά και τα «ξεχασμένα διαμάντια» του Σταύρου Κουγιουμτζή. Μαζί του θα παίξουν ο Πέτρος Παλαμούρας (μπουζούκι), ο Σάκης Κοντονικόλας (πιάνο), ο Κώστας Ματσίγκος (κιθάρα) και ο Γιάννης Κύρμος (κοντραμπάσο). Από τα πρώτα χρόνια του ’90 ο Ανδρέας Καρακότας ήταν και αποτελεί μέχρι σήμερα σταθερό μέλος της ορχήστρας του Σταύρου Κουγιουμτζή, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Κώστα Ματσίγκο, ο οποίος είναι παράλληλα υπεύθυνος για τις ενορχηστρώσεις και τη διεύθυνση της ορχήστρας.

Με αυτό τον τρόπο θα πέσει για φέτος η «αυλαία» της εκπομπής «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο», που παρουσιάστηκε για έκτη συνεχόμενη χρονιά στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης…

- Φωτογραφία Ανδρέα Καρακότα: Νικηφόρος Βιδάλης

Μπορείτε να ακούσετε διαδικτυακά την εκπομπή στο web radio του Εθελοντικού Ραδιοφώνου του Δήμου Θεσσαλονίκης, ή στο live24.gr.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!