«Να ονειρεύομαι, να ταξιδεύω…»: Αφιέρωμα στο Δημήτρη Λάγιο

Τραγουδούν: Δώρος Δημοσθένους, Ειρήνη Καραγιάννη, Ελισάβετ Καρατζόλη, Υακίνθη Λάγιου. Συμμετέχει φιλικά ο Χρήστος Θηβαίος.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Συναυλία - αφιέρωμα στον συνθέτη Δημήτρη Λάγιο, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Ένα αφιέρωμα για το κοινό που αγάπησε τον συνθέτη και τον θυμάται από την «Όμορφη και παράξενη πατρίδα» και το έργο «Ο Ήλιος ο Ηλιάτορας» του Οδυσσέα Ελύτη με τον Γιώργο Νταλάρα, την Ελένη Βιτάλη και τον Νίκο Δημητράτο.

Ο Δημήτρης Λάγιος έφυγε στα 39 του χρόνια «…με τον χρόνο εχθρό του, αλλά τώρα συνήγορό του».

Η πραγματική ζωή του έργου του, άφησε πίσω της τα χαρακτηριστικά όχι του επίκαιρου, αλλά εκείνου που νικά το χρόνο και το θάνατο.

Όπως είχε πει ο συνθέτης Γιώργος Τσαγκάρης: «Πόσο ταιριάζει η περίπτωσή του με της Μαρίας Πολυδούρη για τον Καρυωτάκη. Ήταν ωραίος παράξενα, σαν εκείνους που ο θάνατος, τους έχει ξεχωρίσει».

Και ο ποιητής Στρατής Πασχάλης: «…ρομαντικός ιδεαλιστής, ανάμεσα στο φως και τη ρωγμή, με τον αντικοινωνικό σαρκασμό και την εξπρεσιονιστική ωριμότητα…».

Με αυτή την ιερή ιδιότητα της μνημοσύνης, θα συμπράξουν επί σκηνής 100 καλλιτέχνες.

Με τις ερμηνείες τους θα μας ταξιδέψουν οι: Δώρος Δημοσθένους, Ειρήνη Καραγιάννη, Ελισάβετ Καρατζόλη, Υακίνθη Λάγιου. Συμμετέχει φιλικά ο Χρήστος Θηβαίος.

Ακόμα, συμμετέχει η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων, υπό τη διεύθυνση της εξάρχουσας του μαντολίνου Βάγιας Ζεππάτου. Θα ακουστούν μέρη από έργα συνεργασίας του Λάγιου με την Ορχήστρα, που παίζονται σήμερα σε Ορχήστρες Νυκτών Εγχόρδων σε Σκοτία, Βερολίνο, Τόκιο.

Τέλος, συμπράττει η Μικτή Χορωδία των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σταύρου Μπερή, με σολίστ τους Γιάννη Αναστασάκη (ηλεκτρική κιθάρα), Μιχάλη Καλκάνη (κλασικό μπάσο), Μαριλίζα Παπαδούρη (βιολοντσέλο) και τους μόνιμους συνεργάτες του Λάγιου, Δημήτρη Παπαγγελίδη (κλασική κιθάρα) και Νίκο Τουλιάτο (κρουστά).

Ενορχήστρωση - πιάνο: ο συνθέτης Νεοκλής Νεοφυτίδης
Διευθύνει ο Αναστάσιος Συμεωνίδης
Χορεύουν η Κάλλια Θεοδοσιάδη και η Έλενα Βακάλη, σε χορογραφίες της Κάλλιας Θεοδοσιάδη
Σκηνοθετική επιμέλεια: Θοδωρής Αμπαζής

Η συναυλία μαγνητοσκοπήθηκε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017, στο Άλσος Νέας Σμύρνης.
Ημερομηνία μετάδοσης: Μεγάλο Σάββατο 7 Απριλίου 2018, στις 18:00

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!