Μια «Μουσική Κιβωτός» με Μανώλη Μητσιά και Κώστα Μπαλαχούτη

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) «Συγγνώμη Πόλη μου» και «Μουσικό ημερολόγιο 2021» στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Η μνήμη είναι η μόνη αληθινή περιουσία μας»

Με καλεσμένο τον Μανώλη Μητσιά κύλησε στις 15 Δεκεμβρίου, το πρώτο μέρος της εκπομπής «Μουσική Κιβωτός» που επιμελείται και παρουσιάζει ο φίλος ραδιοφωνικός παραγωγός Αλέξης Λιόλης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων.
Ο Μανώλης Μητσιάς έστειλε τις ευχές του στον εορτάζοντα Λευτέρη Παπαδόπουλο, αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Άκη Πάνου (που γεννήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1933) και στο δίσκο «Παρών», αλλά και σε μια συνεργασία με τον Μάνο Λοΐζο που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, λόγω της πρόωρης «φυγής» του συνθέτη.

Μίλησε επίσης για τους δίσκους που συμμετείχε το 2020, όπως ήταν το «Συγγνώμη Πόλη μου» σε μουσική του Μανώλη Καρπάθιου και στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη, που κυκλοφόρησε από το Ogdoo Music Group, ένα καινούργιο τραγούδι των ίδιων δημιουργών για το Καστελλόριζο, η «Γιορτή στα σπίτια» του Σταμάτη Κραουνάκη και η τελευταία δουλειά του Τάσου Γκρους σε στίχους Μαρίας Λαλιώτη με τίτλο «Τι να πάρω μαζί μου».

Στο δεύτερο μέρος της «Μουσικής Κιβωτού» ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και στιχουργός Κώστας Μπαλαχούτης συνομίλησε με τον Αλέξη Λιόλη για το δίσκο «Συγγνώμη Πόλη μου», για το «Μουσικό Ημερολόγιο 2021», που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες, από τις εκδόσεις «Πολυηχίες» με πρόλογο του Μανώλη Μητσιά, και για τον καινούργιο δίσκο του Τάκη Σούκα, με δώδεκα τραγούδια σε στίχους του Νίκου Αναγνωστάκη και του Κώστα Μπαλαχούτη, με ερμηνευτές και ερμηνεύτριες που δεν έχουν ξανατραγουδήσει συνθέσεις του Σούκα. Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει από το Ogdoo Music Group, με τίτλο «Τάκης Σούκας – Πρώτη φορά».

Λόγω απόστασης και πανδημίας, η επικοινωνία του Αλέξη Λιόλη με τον Μανώλη Μητσιά και τον Κώστα Μπαλαχούτη έγινε τηλεφωνικά.

Στο video μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!