Με μια μεγάλη συναυλία η έναρξη του καναλιού της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας

(VIDEO - ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ) Συμμετέχουν: Νταλάρας, Κοτονιάς, Καλιοντζίδης, Ελληνίδου, Νούσιας.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
19/03/2020

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση

«Μη μου γράφεις γράμματα»


Με μια μεγάλη συναυλία, με τίτλο «Μη μου γράφεις γράμματα», που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου στις 10 Σεπτεμβρίου 2018, έκανε πρεμιέρα το νεοσύστατο κανάλι της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας Βόλου στο youtube.

23 χρόνια σχεδόν μετά τη δημιουργία της ορχήστρας και μετά από μια αξιοπρόσεκτη δισκογραφία και εκατοντάδες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με πρωτοβουλία του καλλιτεχνικού διευθυντή της Ανδρέα Κατσιγιάννη, ξεκίνησε η δημοσίευση σπάνιου υλικού από την διαδρομή της ορχήστρας, με συναυλίες, εκπομπές, ακυκλοφόρητα ή και δισκογραφημένα τραγούδια, που βρίσκονται εκτός κυκλοφορίας.

H καλύτερη επιλογή για το «Μένουμε σπίτι»


Το πρόγραμμα της συναυλίας στο Βόλο ήταν αφιερωμένο στα τραγούδια της ξενιτιάς, της μετανάστευσης και της προσφυγιάς και πρωτοπαρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στις 30 Ιουνίου 2017 στο κατάμεστο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών. Η καλλιτεχνική διεύθυνση ήταν του Ανδρέα Κατσιγιάννη και συμμετείχαν ο Γιώργος Νταλάρας, οι νεότεροι ερμηνευτές Θοδωρής Κοτονιάς, Χρήστος Καλιοντζίδης και Ρία Ελληνίδου, η χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χιώτογλου και ο ηθοποιός Τάσος Νούσιας που διάβασε κείμενα από το βιβλίο του Βασίλη Βασιλικού «8 ½ », αλλά και σημερινές μαρτυρίες προσφύγων.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Σταύρος Κουσκουρίδας (κλαρινο), Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Δήμος Βουγιούκας (ακορντεόν), Χρήστος Δασκαλόπουλος (βιολί), Ζήσης Γεωργαλιός (κανονάκι), Φίλιππος Ρέτσιος (πιάνο), Γιώργος Μάτσικας (μπουζούκι), Παντελής Μπεκιαρόπουλος (μπουζούκι), Κωνσταντίνος Γεδίκης (ούτι), Αποστόλης Βαλαρούτσος (κιθάρα), Κώστας Κωνσταντίνου (μπάσο), Στράτος Σαμιώτης (κρουστά), Δημήτρης Γκαβαρδίνας (τύμπανα), Νίκος Σαμαράς (πνευστά), Μιχάλης Καλιοντζίδης (ποντιακή λύρα), Ανδρέας Κατσιγιάννης (σαντούρι). Τον ήχο φρόντισαν ο Βαγγέλης Κουλούρης και ο Αντώνης Ζαχόπουλος και τους φωτισμούς ο Γιάννης Μανιατάκος. Η βιντεοκαταγραφή έγινε από τον Γιώργο Λάγδαρη.

Ήταν η καλύτερη επιλογή για να περάσουμε λίγες ώρες, μένοντας στο σπίτι...

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!