Με Δημήτρη Μπάση το οπισθόφυλλο της Sportday (4/1/17)

Με ένα τραγούδι που έγραψαν ο αλησμόνητος Ηλίας Κατσούλης και ο Γιώργος Αρσενίδης σχολιάζει την αθλητική επικαιρότητα το οπισθόφυλλο της Sportday.
Με την «Ξάνθη» που ερμήνευσε ο Δημήτρης Μπάσης στον προσωπικό δίσκο που έφερε το όνομά του και κυκλοφόρησε το 2003 από τη Minos EMI σχολιάζει την ποδοσφαιρική και μπασκετική επικαιρότητα στο οπισθόφυλλό της η εφημερίδα Sportday μέσω του ogdoo.gr.

H «Ξάνθη» που έγραψαν ο αλησμόνητος Ηλίας Κατσούλης και ο Γιώργος Αρσενίδης δίνeι την αφορμή για νύξεις και τοποθετήσεις με νόημα στην ευρηματική ενότητα με τίτλο «Πίπες και Φτερά» και υπότιτλο «Μπάλα μετά μουσικής» που υπογράφει ο διευθυντής του ogdoo.gr, συγγραφέας και στιχουργός Κώστας Μπαλαχούτης.

Οι χαρές και οι καημοί του ποδοσφαίρου, κυρίως, αλλά και των άλλων αθλημάτων «συμπορεύονται» με τις αγωνίες, τα όνειρα, τα ταξίδια, τους έρωτες, τις ήττες και τις αλήθειες των τραγουδιών. Άλλωστε το τραγούδι -όταν είναι τραγούδι- και το τόπι, ως τα πιο λαοφιλή «αθλήματα» συχνά αποτέλεσαν και αποτελούν καθρέφτη της κοινωνίας και του τόπου που τα γεννά…

Η τέχνη του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και όχι μόνο, σμίγει λοιπόν με την τέχνη και το νόημα των τραγουδιών.
sportds
Το οπισθόφυλλο της Sportday, που μπορείτε να διαβάσετε στο ogdoo.gr μέσα από το pdf που ακολουθεί, είναι μια χορηγία της πίπας Herb.
Συνημμένα αρχεία:

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates