Μάνος Ελευθερίου & Γιώργος Νταλάρας «στις μεγάλες τους στιγμές»

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Την Τετάρτη το βράδυ το «Ωδείο» καλωσόρισε για έβδομη χρονιά τους ακροατές, μ’ ένα αφιέρωμα στη συνεργασία δυο σπουδαίων.
Μάνος Ελευθερίου & Γιώργος Νταλάρας «στις μεγάλες τους στιγμές» Φωτογραφία: Μάρω Χρυσανθοπούλου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο» για 7η χρονιά


Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου η εκπομπή «Εγώ δεν έχω βγάλει το… ωδείο» που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης στους 100,6 fm, ξεκίνησε, για έβδομη χρονιά, τα ταξίδια της στο ελληνικό τραγούδι, αλλά με μια διαφοροποίηση, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Φέτος η εκπομπή μας ξεκινά στις 10 το βράδυ (αντί για τις 9) και διαρκεί δυο ώρες, μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.

Τα «Παραπονεμένα λόγια» του Μάνου με τη φωνή του Γιώργου


Η ξαφνική «φυγή» του Μάνου Ελευθερίου στις 22 Ιουλίου, μας «υποχρέωσε» να ξεκινήσουμε τη φετινή χρονιά με ένα αφιέρωμα στα τραγούδια του, που, ούτως ή άλλως, ήταν πάντα παρόντα στις εκπομπές μας, τόσο μέσα από ολοκληρωμένα αφιερώματα, όσο και μεμονωμένα.

Για αυτή την πρώτη εκπομπή προσπάθησα να συγκεντρώσω τα τραγούδια με τους στίχους του Μάνου Ελευθερίου, που τραγούδησε για τη δισκογραφία ο Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος ήταν και ο ερμηνευτής που δισκογράφησε τα περισσότερα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου, από το 1974 και τον κύκλο «Μικρές πολιτείες», μέχρι το τελευταίο του Μάνου Ελευθερίου σε μουσική του Γιώργου Καζαντζή. Μαζί με τα δισκογραφημένα βέβαια, ακούστηκε, όπως συνηθίζεται στην εκπομπή μας και μια μικρή επιλογή από ανέκδοτες, ζωντανές ηχογραφήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της εκπομπής, τόσο η ομάδα «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο», όσο και ο προσωπικός μου λογαριασμός στο facebook κατακλύστηκαν από μηνύματα των ακροατών.
Στο video μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή, η οποία αφιερώθηκε στη μνήμη μιας καλής φίλης, της Έφης Μανωλοπούλου, σταθερής ακροάτριας της εκπομπής από την πρώτη χρονιά μετάδοσης, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 29 του περασμένου Σεπτέμβρη…

Φωτογραφία: Μάρω Χρυσανθοπούλου

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!