Μάκης Ψαραδέλλης: «Αν σταθούμε στο ρατσισμό, θα είναι μεγάλη αδικία για το λαό της Λέσβου»

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Ένα αφιέρωμα σε μια καινούργια, ξεχωριστή δισκογραφική δουλειά με τραγούδια γραμμένα για τους πρόσφυγες.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
01/12/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Στου χρόνου το σεντούκι»

Με άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 7 Νοεμβρίου στο Ogdoo.gr, παρουσιάσαμε την πρώτη δισκογραφική δουλειά του τραγουδοποιού Μάκη Ψαραδέλλη, με τίτλο «Στου χρόνου το σεντούκι», που περιέχει οκτώ τραγούδια, τα οποία γεννήθηκαν μέσα από ισάριθμες ιστορίες ανθρώπων που έχασαν την πατρίδα τους. Ο Ψαραδέλλης κατάγεται από προσφυγική οικογένεια, γεννήθηκε και ζούσε μέχρι πρόσφατα στη Μυτιλήνη κι έχει ζήσει από κοντά το δράμα των προσφύγων, που αναζήτησαν στο νησί μια καλύτερη τύχη.

Πέντε τραγούδια είναι σε μουσική και στίχους του Μάκη Ψαραδέλλη, δυο είναι σε μουσική δική του και στίχους του Πάνου Σταθόγιαννη και του Ναζίμ Χικμέτ, ενώ στον «Αμανέ» με τον Παντελή Θαλασσινό, τη μουσική υπογράφει ο Θοδωρής Κουέλης - ο οποίος επιμελήθηκε και τις ενορχηστρώσεις - και τους στίχους ο Μάκης Ψαραδέλλης.

Τραγούδησαν ο Γιώργος Νταλάρας, ο Κώστας Παρίσσης, ο Μάκης Σεβίλογλου, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Καίτη Κουλλιά, ο Παντελής Θαλασσινός, η Ρίτα Αντωνοπούλου, η Ελένη Καρακάση και ο Μάκης Ψαραδέλλης. Μαζί με όλα αυτά, στο δίσκο περιλαμβάνεται και μια ηχογραφημένη μαρτυρία της Σταυρούλας Κολοκοτρώνη, που ήρθε το 1922 σε ηλικία πέντε χρονών με τα καραβάνια των προσφύγων, από τη Μικρά Ασία στην Ελλάδα.
1.Psaradellis kentriki

Ο Μάκης Ψαραδέλλης «Στο Κόκκινο 105,5»


Με την αφορμή της κυκλοφορίας του δίσκου, ο Μάκης Ψαραδέλλης παραβρέθηκε πριν από λίγες ημέρες, καλεσμένος του Αλέξη Βάκη, στο στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο 105,5 fm».
2.Vakopsaradelis
Στην σαρανταπεντάλεπτη διάρκεια της εκπομπής ακούστηκαν όλα τα τραγούδια του δίσκου, ενώ ο Μάκης Ψαραδέλλης αφηγήθηκε τις ιστορίες από τη δημιουργία των τραγουδιών, καθώς και από τη γνωριμία και τη σχέση του με τους σημαντικούς καλλιτέχνες που συμμετείχαν σε αυτό το πρώτο δισκογραφικό του εγχείρημα…

Στο video μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!