Κώστας Παπαδόπουλος & Λάκης Καρνέζης με τραγούδια «για μια καλύτερη ζωή»

Ένα ραδιοφωνικό αφιέρωμα στα τραγούδια που έγραψαν οι σπουδαίοι δεξιοτέχνες του μπουζουκιού Κώστας Παπαδόπουλος και Λάκης Καρνέζης.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Τα τραγούδια του Κώστα Παπαδόπουλου και του Λάκη Καρνέζη


Χωρίς ιδιαίτερη επετειακή αφορμή, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο» που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης στους 100,6 fm, από τις 10 μέχρι τις 12 το βράδυ, θα είναι αφιερωμένη στα τραγούδια που έγραψαν οι σπουδαίοι δεξιοτέχνες του μπουζουκιού Κώστας Παπαδόπουλος και Λάκης Καρνέζης. Τραγούδια που ηχογραφήθηκαν από τους σημαντικότερους λαϊκούς τραγουδιστές από τις αρχές της δεκαετίας του ’60, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’70, γνωρίζοντας, αρκετά από αυτά, ιδιαίτερη επιτυχία στην εποχή τους.

Στην πρώτη ενότητα της εκπομπής θα ακουστούν τραγούδια σε μουσική του Κώστα Παπαδόπουλου, θα ακολουθήσει ένα μέρος από κοινές δημιουργίες του Κώστα Παπαδόπουλου και του Λάκη Καρνέζη και η εκπομπή θα ολοκληρωθεί με τραγούδια σε μουσική του Λάκη Καρνέζη.

Όλα αυτά, συνοδευόμενα από μαρτυρίες του Κώστα Παπαδόπουλου, όπως αποτυπώθηκαν το 2007 στο ξεχωριστό βιβλίο των Νέαρχου Γεωργιάδη και Τάνιας Ραχματούλινα «Κώστας Παπαδόπουλος - Ο Παγκανίνι του μπουζουκιού».

Ο Κώστας Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Κοκκινιά το 1937, με καταγωγή από τη Μικρά Ασία, όπως και ο Λάκης Καρνέζης (Παντελής Σκύφτας, το πραγματικό του όνομα), που γεννήθηκε κι αυτός την ίδια χρονιά, με την ίδια καταγωγή, στην ίδια συνοικία. Από τα μικρά τους χρόνια γνωρίστηκαν κι έγιναν φίλοι κι από το δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’50 και μετά, αποτέλεσαν ένα από τα δημοφιλέστερα ντουέτα μουσικών σε λαϊκά πάλκα, μεγάλες μουσικές σκηνές, θέατρα και στάδια, αλλά και στη δισκογραφία. Είναι γνωστό πως το δίδυμο «Λάκης - Κωστάκης» έχει παίξει σε χιλιάδες ηχογραφήσεις τραγουδιών κορυφαίων Ελλήνων δημιουργών και ερμηνευτών. Στην εκπομπή της Τετάρτης θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε, όσο είναι δυνατόν , τη συνθετική τους δραστηριότητα, που είναι και η λιγότερο γνωστή στο πλατύ κοινό…

Μπορείτε να ακούσετε διαδικτυακά την εκπομπή στο web radio του Εθελοντικού Ραδιοφώνου του Δήμου Θεσσαλονίκης, ή στο live24.gr.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!