Η τελευταία συνέντευξη του Μάνου Χατζιδάκι

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Μέσα από ποια τραγική ιστορία ανακάλυψε ο Μάνος Χατζιδάκις το κλασικό λαϊκό τραγούδι; Πώς τον έσωσε ο Μάρκος Βαμβακάρης από έναν καβγά;
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Η διάλεξη για το ρεμπέτικο - 70 χρόνια μετά


70 χρόνια μετά την ιστορική και καθοριστική διάλεξη του Μάνου Χατζιδάκι στο Θέατρο Τέχνης για το ρεμπέτικο τραγούδι, την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019 στην εκπομπή του Φώτη Απέργη «Η κατάλληλη ώρα», οι ακροατές του Δεύτερου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ένα μοναδικό ηχητικό ντοκουμέντο: Αποσπάσματα από την τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε ο Μάνος Χατζιδάκις τον Ιούνιο του 1994 στον Φώτη Απέργη και την Γιώτα Συκκά, μια εβδομάδα πριν φύγει από τη ζωή. Συνέντευξη που δόθηκε με αφορμή την κυκλοφορία του δίσκου με «Έργα Μενέλαου Παλλάντιου» από τον «Σείριο», καθώς και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Ορχήστρα των Χρωμάτων». Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε τότε στις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία» και «Καθημερινή».

Πώς έφτασε το 1949 ο 24χρονος συνθέτης σ’ αυτή τη διάλεξη;

Πώς τον έσωσε ο Μάρκος Βαμβακάρης;

Πότε ερωτεύτηκε την Μελίνα;

Πώς γεννήθηκαν «Τα τραγούδια της αμαρτίας» (που παρουσιάζει σε λίγες ημέρες η Εθνική Λυρική Σκηνή);

Όλα αυτά, μαζί με άλλα αρκετά και πολύ ενδιαφέροντα ακούστηκαν στην εκπομπή του Φώτη Απέργη στο Δεύτερο Πρόγραμμα, που μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη στο video, εκτός από το τραγούδι «Τα παιδιά κάτω στον κάμπο» που αφαιρέθηκε για τεχνικούς λόγους.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!