Η συναυλία αφιέρωμα στον Πόλυ Κυριάκου - «Από την Κερύνεια ως τα Διόδια»

(ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ) Ένα οδοιπορικό με τραγούδια και ποιήματα του Κύπριου δημιουργού της διασποράς, Πόλυ Κυριάκου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Από την Κερύνεια ως τα Διόδια»


Στις 24 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Σκαλί Αγλαντζιάς στη Λευκωσία, η πρώτη συναυλία - αφιέρωμα στο έργο του στιχουργού - ποιητή Πόλυ Κυριάκου, με τίτλο «Από την Κερύνεια ως τα Διόδια». Η συναυλία διοργανώθηκε από την εφημερίδα «Καθημερινή» της Κύπρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν η πρώτη καλλιτεχνική παρουσία του Πόλυ Κυριάκου στην ιδιαίτερη πατρίδα του, μετά από 34 χρόνια απουσίας.

Ο Πόλυς Κυριάκου γεννήθηκε στον Λαζανιά της Λευκωσίας. Μετά από τις σπουδές του στις Πολιτικές Επιστήμες, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ζει στη Νέα Υόρκη, όπου πρωτοπήγε για μεταπτυχιακά στο Communication Design στο Pratt Institute το 1982.

Στη συναυλία συμμετείχαν καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Κύπρο, που τραγούδησαν και απήγγειλαν ποιήματα του Πόλυ Κυριάκου. Παντελής Θαλασσινός, Φωτεινή Βελεσιώτου, Ευρυδίκη, Αρετή Κετιμέ, Ελεάννα Ζεγκίνογλου, Ευτυχία Μητρίτσα, Άννα Χρυσάνθου, Μάρκος Γιώργατσος, Μαρία Μαργέτη, Παντελίτσα Μαυρογιάννη, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Φανή Πέτσα, Ανδρέας Τσέλεπος και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παράσχος.

Στην ορχήστρα συμμετείχε η συνθέτης Σοφία Νάτσιου, η μουσική διεύθυνση και επιμέλεια ήταν του Άδμητου Πιτσιλλίδη και η σκηνοθεσία της Φωτεινής Μπαξεβάνη.

Το Σάββατο 16 Ιουλίου η συναυλία μεταδόθηκε ολόκληρη από το ΡΙΚ 1, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Χαρή.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να την παρακολουθήσετε ολόκληρη.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!