Η «Κατάθεση ψυχής» του Θανάση Πολυκανδριώτη

(VIDEO – ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Η «εξομολόγηση» του, στην εκπομπή του Κώστα Μπαλαχούτη στο Κανάλι της Βουλής.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Πολυκανδριώτης «τα πήρε όλα... κι έμεινε»

Καλεσμένος του Κώστα Μπαλαχούτη για τη δική του «Κατάθεση ψυχής» στο Κανάλι της Βουλής, ήταν την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021 ο ξεχωριστός λαϊκός συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Θανάσης Πολυκανδριώτης.

Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης έκανε μια αναδρομή στα παιδικά του χρόνια στην Αγία Βαρβάρα και το Αιγάλεω και μίλησε για τον πατέρα του, ξεχωριστό λαϊκό μουσικό Θόδωρο Πολυκανδριώτη, τη γνωριμία του με τον Μανώλη Αγγελόπουλο, τον θρυλικό «θείο» Δημήτρη Στεργίου ή «Μπέμπη», τον Γιώργο Ζαμπέτα και τον Μανώλη Χιώτη, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις συνεργασίες του με τον Πάνο Γαβαλά, τον Στέλιο Ζαφειρίου, τον Μάνο Χατζιδάκι στον εμβληματικό δίσκο «Ο σκληρός Απρίλης του ‘45», τον Γιάννη Πάριο, τον Στράτο Διονυσίου, τον Στέλιο Καζαντζίδη, τον Άκη Πάνου και με τον Μάνο Λοΐζο και τον Χρήστο Νικολόπουλο στο περίφημο «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας».

Επίσης αναφέρθηκε στην καταγωγή και την προέλευση του ονόματός του, σε μια άγνωστη συνάντηση, επί σκηνής, του Μπέμπη με τον Πετρολούκα Χαλκιά, στην επινόηση του όρου «μπουζουκίστας», στο πρώτο τραγούδι που έμαθε στο μπουζούκι, το πρώτο μεροκάματο και το πρώτο του σουξέ, στους συνθέτες με τους οποίους συνεργάστηκε σαν εκτελεστής στους δίσκους και βεβαίως στο μουσικό σύνολο «Οι επόμενοι», που δημιουργήθηκε το 2003 από τον Θανάση Πολυκανδριώτη, με σκοπό τη διάδοση και διάσωση του μπουζουκιού.

Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης δεν στάθηκε μόνο στις αφηγήσεις, αλλά «κέρασε» στους φίλους της ξεχωριστής εκπομπής ένα ταξίμι και δυο τραγούδια. Ένα σε στίχους της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου κι ένα ακυκλοφόρητο με λόγια του Φίλιππου Γράψα.

Η σκηνοθεσία ήταν του Ανδρέα Μαριανού.

-Ευχαριστώ ιδιαιτέρως το φίλο και συνεργάτη Μάκη Ιωακειμίδη για την τεχνική βοήθειά του.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!