Η «Κατάθεση ψυχής» του Μανώλη Μητσιά (Μέρος 1ο)

(VIDEO – ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Το πρώτο μέρος της «εξομολόγησης» του, στην εκπομπή του Κώστα Μπαλαχούτη στο Κανάλι της Βουλής.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Ένα ταξίδι από την «Ελευσίνα» μέχρι την «Πόλη»...

Μετά από τις «εξομολογήσεις» του Γιώργου Νταλάρα, του Πετρολούκα Χαλκιά του Λευτέρη Παπαδόπουλου, του Κώστα Χατζή, του Χρήστου Νικολόπουλου και του Γιώργου Κατσαρού, την Κυριακή 3 Μαΐου ήταν η σειρά του Μανώλη Μητσιά για να «ανοίξει την καρδιά του» στον Κώστα Μπαλαχούτη και να μιλήσει για πολλά και ενδιαφέροντα της ζωής και της μεγάλης διαδρομής του στο ελληνικό τραγούδι, αρκετά από τα οποία ειπώθηκαν για πρώτη φορά.

Τα παιδικά χρόνια στα Δουμπιά Χαλκιδικής, το καφενείο του πατέρα και το juke box με τα τραγούδια του Καζαντζίδη, η χορωδία στη Θεσσαλονίκη με μαέστρους τον Σταύρο Κουγιουμτζή και τον Ανδρέα Πρέζα, τα πρώτα βήματα στις μπουάτ της πόλης, η στρατιωτική θητεία στα χρόνια της χούντας, η γνωριμία του με τον Αλέκο Πατσιφά και τα πρώτα του τραγούδια, η συνάντηση με τον Μίκη Θεοδωράκη στο Βραχάτι, η συνεργασία του με τον Γιώργο Λαύκα και την Σωτηρία Μπέλλου, ο Δήμος Μούτσης και η «Ελευσίνα», ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Νίκος Γκάτσος και ο Μάνος Χατζιδάκις, η «δύση» της Columbia και οι περιπέτειες της έκδοσης του δίσκου με τα μελοποιημένα ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη από τον Γιάννη Σπανό.

Όμως δεν ήταν μόνο οι αφηγήσεις. Στην αρχή, αλλά και κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο Μανώλης Μητσιάς χάρισε ξεχωριστές ερμηνείες σε ένα από τα κλασικά του Σπανού και του Παπαδόπουλου, αλλά και σε τραγούδια από το νέο του δίσκο «Συγγνώμη πόλη μου», σε μουσική του Μανώλη Καρπάθιου και στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη, που μόλις κυκλοφόρησε από το Ogdoo Music Group.

Τον πλαισίωσαν ο συνθέτης Μανώλης Καρπάθιος στο κανονάκι και οι σολίστες μουσικοί Σπύρος Παπανικόλας (κιθάρα), Νίκος Παρουαλάκης (νέι) και Γιάννης Αβραμίδης (ούτι).

Η σκηνοθεσία της εκπομπής είναι του Ανδρέα Μαριανού.

Η «Κατάθεση Ψυχής» του Μανώλη Μητσιά στον Κώστα Μπαλαχούτη θα προβληθεί και σε επανάληψη τα μεσάνυχτα της Τρίτης 5 Μαΐου, ενώ το δεύτερο μέρος θα προβληθεί την Κυριακή 10 Μαΐου στις 2 το μεσημέρι.

(Ευχαριστώ ιδιαιτέρως το φίλο και συνεργάτη Μάκη Ιωακειμίδη για την τεχνική βοήθειά του).

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!