Η «Κατάθεση ψυχής» του Γιώργου Νταλάρα (Μέρος 1ο)

(VIDEO – ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) «Ο Γιώργος Νταλάρας ανήκει στην κατηγορία των μονάκριβων συνδημιουργών ερμηνευτών».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Αύριο πάλι θα’ ρθω να σου πω…»


Με καλεσμένο τον Γιώργο Νταλάρα έκανε πρεμιέρα το μεσημέρι της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου στην τηλεόραση της Βουλής, η εκπομπή «Κατάθεση ψυχής» που επιμελείται και παρουσιάζει ο Κώστας Μπαλαχούτης, με ιστορίες και αφηγήσεις σημαντικών συνθετών, στιχουργών και ερμηνευτών.

Στο πρώτο μέρος της συνέντευξης, ο Γιώργος Νταλάρας θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια στο Χαϊδάρι και το ρόλο του πατέρα, της μάνας και του θείου του, μίλησε για την καταστροφή της Σμύρνης και τους συγγενείς του που έφτασαν στην Ελλάδα με τα καραβάνια των προσφύγων, έκανε ειδική μνεία σε σπουδαίους λαϊκούς δημιουργούς και ερμηνευτές, ενώ αναφέρθηκε ιδιαιτέρως και εκτενώς στον Στέλιο Καζαντζίδη.

Από μια αμιγώς μουσική κουβέντα δεν θα μπορούσε να λείψει το τραγούδι. Κι έτσι ο Γιώργος Νταλάρας με την κιθάρα του, στην αρχή και το τέλος της εκπομπής, «κέρασε» στους ακροατές δυο από τα θρυλικά τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή, του Δήμου Μούτση και του Νίκου Γκάτσου.

Χωρίς να έχω τη διάθεση να «ευλογήσω τα γένια μου», αφού ο Κώστας Μπαλαχούτης εκτός από συνεργάτης πολλών ετών, είναι, κυρίως, φίλος καρδιάς, αισθάνομαι την ανάγκη να κάνω τη δική μου μικρή «κατάθεση ψυχής» για τη χθεσινή εκπομπή και να σημειώσω πως ήταν από αυτές που παρακολουθείς και δεν θέλεις να τελειώσουν. Τα πενήντα λεπτά που διαρκεί φαίνονται ελάχιστα. Κι αυτό βεβαίως, εκτός από τη δεινότητα του λόγου του συνεντευξιαζόμενου, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό – αν όχι κατά το ήμισυ - στην ευστοχία και την ουσία των ερωτήσεων και στη «μαγκιά» - για να το πω πιο λαϊκά - του δημοσιογράφου.

Η «Κατάθεση Ψυχής» του Γιώργου Νταλάρα θα προβληθεί σε επανάληψη τα μεσάνυχτα της Τρίτης 11 Φεβρουαρίου, ενώ την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 2 το μεσημέρι θα μεταδοθεί το δεύτερο μέρος της εκπομπής. Η σκηνοθεσία είναι του Ανδρέα Μαριανού.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!