«Η Αυλή των Χρωμάτων»: Αφιέρωμα στο τάνγκο

(PHOTOS) Στην παρέα ο Αστέρης Τσέτσιλας, η Κλεονίκη Δεμίρη, ο Μπάμπης Τσέρτος κ.ά.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
«Η Αυλή των Χρωμάτων» συνεχίζει το «ταξίδι» της στους δρόμους του πολιτισμού στην ΕΡΤ2.

«Αφιέρωμα στο τάνγκο»


Η «Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου σε μια βραδιά αφιερωμένη στο τάνγκο, επιχειρεί να μυήσει στο «χορό του πάθους» με τις αισθαντικές μελωδίες, το οποίο διαδόθηκε και αγαπήθηκε απ’ όλο τον κόσμο.

Η Αργεντίνα Μάρτα Σίλβια Ντίος Σανζ, φιλόλογος και μεταφράστρια, μας ξεναγεί στις γειτονιές του Μπουένος Άιρες, εκεί όπου γεννήθηκε και εξελίχθηκε το τάνγκο και συγκινεί με την άδολη αγάπη και αφοσίωσή της στον ελληνικό πολιτισμό.

Μαζί η Αλίκη Σουγιούλ, κόρη του σπουδαίου συνθέτη Μιχάλη Σουγιούλ, δημιουργού των ωραιότερων ελληνικών τάνγκο του Μεσοπολέμου, μας ταξιδεύει στη νοσταλγική αυτή εποχή και διηγείται ωραίες ιστορίες του ελληνικού θεάτρου, ενώ φέρνει στο φως το παρασκήνιο μεγάλων επιτυχιών του πατέρα της, οι οποίες συνεχίζουν να συγκινούν μέχρι σήμερα.

Το κουιντέτο Athens Tango Ensemble ερμηνεύει τις διάσημες συνθέσεις του Άστορ Πιατσόλα αλλά και του Μιχάλη Σουγιούλ, με τους χορευτές να συμπληρώνουν τη μαγική ατμόσφαιρα, χορεύοντας στο ρυθμό του μπαντονεόν!

Στην παρέα ακόμη, ο Αστέρης Τσέτσιλας, η Κλεονίκη Δεμίρη και ο Μπάμπης Τσέρτος, οι οποίοι τραγουδούν αγαπημένα ξένα και ελληνικά τάνγκο και συνεπαίρνουν με τις ερμηνείες τους.

Παίζουν οι μουσικοί: Δήμος Βουγιούκας (μπαντονεόν, ακορντεόν, ενορχηστρώσεις), Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Παναγιώτης Μάρκος (πιάνο), Δημήτρης Κουφογιώργος (κιθάρα), Κώστας Αρσένης (κοντραμπάσο).

Χορεύουν: Γιώργος Παναγιωτόπουλος - Χρύσα Πετροπούλου, Νίκος Τσινίκος - Βικτώρια Μπάρκα, Κώστας Δούκας - Ελένη Τσιριγώτη.

ΕΡΤ2
Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019, στις 20:00

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Παρουσίαση - αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας
Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής
Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου
Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς
Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!