Η άγνωστη ιστορία της Οπισθοδρομικής Κομπανίας

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Ο Άγγελος Σφακιανάκης στην εκπομπή του Αλέξη Βάκη για τη διαδρομή της Οπισθοδρομικής Κομπανίας.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Ο Άγγελος Σφακιανάκης «Στο Κόκκινο 105,5 fm»


Kαλεσμένος του Αλέξη Βάκη στην εκπομπή του «Εδώδιμα και αποικιακά» στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5 fm» ήταν την Τρίτη 12 Ιουνίου ο γνωστός μουσικός και παραγωγός της δισκογραφίας Άγγελος Σφακιανάκης. Το κυρίως θέμα της πολύ ενδιαφέρουσας - όπως εξελίχθηκε - συζήτησης ήταν τα πρώτα χρόνια και η διαδρομή της θρυλικής Οπισθοδρομικής Κομπανίας.

Ο Άγγελος Σφακιανάκης ήταν ουσιαστικά ο ιδρυτής της Οπισθοδρομικής Κομπανίας, αφού το καλοκαίρι του 1978, μετά από δική του πρόταση στο φοιτητή τότε Γιάννη Εμμανουηλίδη, δημιούργησαν ένα μικρό μουσικό σχήμα που έπαιζε ρεμπέτικα τραγούδια και που στη συνέχεια εμπλουτίστηκε με σημαντικούς μουσικούς και ερμηνευτές, ανάμεσα στους οποίους η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Λάμπρος Καρελάς, ο Θοδωρής Παπαδόπουλος, ο Στράτος Στρατηγόπουλος, ο Χρήστος Ζέρβας και άλλοι. Ο πρώτος δίσκος της Οπισθοδρομικής Κομπανίας κυκλοφόρησε το 1982 σε παραγωγή του Διονύση Σαββόπουλου, με μια επιλογή από ζωντανές ηχογραφήσεις του συγκροτήματος «Στης Ξανθής, Στο Αιγινήτειο, Στο Π.Ν. Αρματαγωγόν Κως», όπως ήταν ο τίτλος του.

Στο video μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη. Για τεχνικούς λόγους από το video έχουν αφαιρεθεί τα 4 από τα 6 τραγούδια που ακούστηκαν στην εκπομπή.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!