Η Adele, η Cher, η Amy Winehouse & η μαγεία της ηχογράφησης

Στο τρίτο επεισόδιο του «Soundbreaking» δοξάζεται το πιο δυνατό εργαλείο: η ανθρώπινη φωνή.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Με πάνω από εκατό συνεντεύξεις με τους πιο διάσημους καλλιτέχνες, παραγωγούς και μουσικούς της εποχής μας, τα αποκλειστικά αποσπάσματα της σειράς ντοκιμαντέρ «Soundbreaking» παρουσιάζουν στους τηλεθεατές μια ματιά στα παρασκήνια και στη μαγεία ενός μουσικού στούντιο.

Στο «Soundbreaking» θα ακούσουμε τραγούδια από τη δεκαετία του ’60 και την πολυκάναλη τεχνολογία που χρησιμοποιούσαν οι Beatles μέχρι τα συνθεσάιζερ του Στίβι Γουόντερ, μουσική R&B, ροκ, χιπ χοπ, καθώς και υπέροχες ιστορίες ανθρώπων που παρευρίσκονταν τη στιγμή της δημιουργίας.

Στη σειρά μιλούν για την εμπειρία τους καλλιτέχνες, όπως οι Έρικ Κλάπτον, Τζόνι Μίτσελ, Πολ Μακ Κάρτνεϊ, Τζορτζ Μάρτιν, Μπίλι Άιντολ, Κουίνσι Τζόουνς, Έλτον Τζον και Άνι Λένοξ.

Επεισόδιο 3ο: «Η ανθρώπινη φωνή» (The Human Instrument)


Στο τρίτο επεισόδιο δοξάζεται το πιο δυνατό εργαλείο: η ανθρώπινη φωνή. Ποια είναι τα συστατικά που φτιάχνουν την τέλεια ηχογραφημένη φωνή; Με σπάνιο αρχειακό υλικό θα απολαύσουμε κάποιους από τους πιο διάσημους τραγουδιστές του κόσμου -από ντίβες των μπλουζ μέχρι αστέρες του ροκ- καθώς και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται για να ενισχύσουν αλλά και να αλλάξουν την ανθρώπινη φωνή. Αυτό βέβαια που κάνει την ανθρώπινη φωνή πραγματικά σπουδαία και αυτό θα εξερευνήσουμε, είναι η συναισθηματική χροιά της.

Η Adele, η Cher, η Amy Winehouse με τις μοναδικές φωνές τους μας ταξιδεύουν στη μαγεία της ηχογράφησης κάποιων από τα διάσημα τραγούδια τους στο στούντιο.

Info:


«Soundbreaking»

Σειρά ντοκιμαντέρ οκτώ ωριαίων επεισοδίων, παραγωγής ΗΠΑ 2015, για την ιστορία των μουσικών ηχογραφήσεων.

A’ τηλεοπτική μετάδοση ΕΡΤ2: Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017, στις 23:30

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!