Γιώτα Νέγκα, θα πεις κι ένα τραγούδι;

(VIDEO) «Φοβήθηκα πως θα μαζευτεί κόσμος κάτω από το μπαλκόνι και θα χειροκροτάει».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
30/05/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιώργος Μυζάλης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Αγαπημένος μου αριθμός το οκτώ, και στην όγδοη εκπομπή μας καλεσμένη μια επίσης αγαπημένη τραγουδίστρια, η Γιώτα Νέγκα. Ευτυχισμένη συγκυρία η ανάρτηση της εκπομπής λίγες μέρες πριν από τη μεγάλη προσωπική της συναυλία στο Βεάκειο Θέατρο την προσεχή Δευτέρα 4/6.

Μέσα στα χρόνια έχω μιλήσει αρκετές φορές μαζί της και έχω συγκινηθεί ακόμα περισσότερες ως ακροατής σε ανυποψίαστες (και «υποψιασμένες») στιγμές μαζί της. Δεν μπορώ, για παράδειγμα, να ξεχάσω την ερμηνεία της στα «Περβόλια» του Μίκη Θεοδωράκη στις παραστάσεις του «Ποιος τη ζωή μου». Η Γιώτα Νέγκα έχει στόφα μεγάλης λαϊκής τραγουδίστριας. Για μένα προσωπικά είναι και η ικανότερη ερμηνεύτρια των τραγουδιών του μεγάλου απόντος Δημήτρη Μητροπάνου, όσο «βαρύ» κι αν ακούγεται.

Στο σπίτι, σε απόσταση αναπνοής, με τον αγχωμένο της κιθαριστή (εμένα), έβγαλε τέτοια ψυχή, που μας άφησε όλους άφωνους. «Με τα μάτια κλειστά» (μουσική - στίχοι: Παναγιώτης Καλαντζόπουλος) τραγούδησε και ανάγκασε τον Κωνσταντίνο Ποτήρη (κάμεραμαν και διευθυντή φωτογραφίας του «Θα πεις κι ένα τραγούδι;») να μου ψιθυρίσει συνωμοτικά: «Φοβήθηκα πως θα μαζευτεί κόσμος κάτω από το μπαλκόνι και θα χειροκροτάει».

Μια δοκιμή θα σας πείσει.

Ολόκληρη η εκπομπή εδώ:

Το τραγούδι εδώ:

Και στα επόμενα.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!