Γιώργος Γκώνιας: «Εκτός από ιστορία, οι παρέες κάνουν και τραγούδια»

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Μια εφ’ όλης της ύλης ραδιοφωνική συνέντευξη του γνωστού στιχουργού στο Δεύτερο Πρόγραμμα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Μεσημέρι στο Δεύτερο» με τον Γιώργο Γκώνια


Καλεσμένος της Δήμητρας Κόχιλα στην εκπομπή της «Μεσημέρι στο Δεύτερο», στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ήταν το Σάββατο 24 Ιανουαρίου ο Γιώργος Γκώνιας, στιχουργός 40, περίπου, δισκογραφημένων τραγουδιών. Θεωρώ πως αυτές οι συνεντεύξεις των «αφανών ηρώων» του τραγουδιού, που σπάνια εμφανίζονται στα μέσα, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στη δίωρη διάρκεια της εκπομπής ακούστηκαν τραγούδια από τις συνεργασίες του Γιώργου Γκώνια με δημιουργούς και ερμηνευτές όπως ο Βαγγέλης Καζαντζής, ο Απόστολος Ρίζος, η Μαρίνα Δακανάλη, η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Κωνσταντής Πιστιόλης, ο Ψαραντώνης, η Σαββέρια Μαργιολά, ο Φώτης Σιώτας, o Nίκος Παραουλάκης, ο Μάριος Μούρμουρας, ο Νίκος Παπαδογιώργος, η Χαριτίνη Πανοπούλου και η Λιζέτα Καλημέρη. Στιγμές από το ξεκίνημά του στη δισκογραφία το 2010 με το δίσκο «Της γης το μυστικό» σε μουσική Βαγγέλη Καζαντζή, μέχρι τα τραγούδια του Νίκου Παπαδογιώργου από το «Σταυροδρόμι» που κυκλοφόρησε το 2017. Ακούστηκε επίσης ένα ανέκδοτο τραγούδι του Γιώργου Γκώνια σε μουσική και ερμηνεία του Γιάννη Καραλή (πρώην μέλος του συγκροτήματος «Σπείρα Σπείρα»), που σύντομα θα πάρει το δρόμο της δισκογραφίας.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι απόψεις του για τα ραδιόφωνα της περιφέρειας, που στηρίζουν το καλό τραγούδι και τις προσπάθειες των νέων δημιουργών, σε σχέση με τα περισσότερα από τα ραδιόφωνα της Αθήνας, που -εξαιρουμένης της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και κάποιων λίγων ιδιωτικών ραδιοφώνων- στηρίζονται κυρίως στις περίφημες «play list».

Την έκπληξη του Γιώργου Γκώνια προκάλεσε η επικοινωνία της Δήμητρας Κόχιλα με τον Βαγγέλη Καζαντζή και την Φωτεινή Βελεσιώτου, που μίλησαν για τη συνεργασία τους με το στιχουργό…
13782083 10208751979052815 7761421144411245190 n
Στο video μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή. Υπεύθυνος για τον ήχο ήταν ο Γιάννης Πρίντεζης.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!