Γιώργος Νταλάρας: «Ελευθερία είναι να μπορείς να έχεις ό,τι σου αξίζει»

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Το δεύτερο μέρος της μεγάλης συνέντευξης στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο» - Μέρος 2ο


Μετά το πρώτο μέρος της εκπομπής με καλεσμένο τον Γιώργο Νταλάρα που μεταδόθηκε την Τετάρτη 3 Απριλίου από το Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης (100,6 fm), την Τετάρτη 10 Απριλίου στην εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει… το ωδείο», που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων, ακούστηκε το δεύτερο μέρος της μεγάλης συνέντευξης που μας παραχώρησε ο Γιώργος Νταλάρας.

Και σε αυτό το δεύτερο μέρος, ο ερμηνευτής μίλησε για πολλά και ενδιαφέροντα, όπως οι λόγοι που δεν παίζονται συχνά στις συναυλίες τα καινούργια τραγούδια, οι αιτίες για τις οποίες δεν συνεργάστηκε - καθόλου ή περισσότερο - με δημιουργούς όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Χρήστος Λεοντής, ο Δήμος Μούτσης, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, ο Τάκης Σούκας, ο Μανώλης Ρασούλης, οι λόγοι που τον οδήγησαν να ηχογραφήσει την «Ερωτική πρόβα» του Δημήτρη Λάγιου σε άλλη εταιρεία, το περιεχόμενο των στίχων που γράφονται σήμερα και το πώς βλέπει ο ίδιος το τραγούδι, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τρόπο που τραγούδησε το περίφημο έργο «Ύμνοι αγγέλων σε ρυθμούς ανθρώπων» του Σταύρου Κουγιουμτζή.

Στο μουσικό μέρος της εκπομπής οι ακροατές απόλαυσαν μια μικρή επιλογή από τη δισκογραφία του, με τραγούδια που επέλεξε, κατά το μεγαλύτερο μέρος ο Γιώργος Νταλάρας και πρότεινε να ακουστούν, θεωρώντας πως σε κάποια από αυτά πραγματοποίησε μερικές από τις σημαντικότερες ερμηνείες της μεγάλης διαδρομής του στο ελληνικό τραγούδι.

Δεκάδες ήταν κι αυτή την Τετάρτη τα μηνύματα που λάβαμε κατά τη διάρκεια της εκπομπής. Κράτησα αυτό της φίλης Εύης Μέρμηγκα που έγραψε πως:

«Σήμερα είπε πράγματα που αν τα έλεγε αλλού, θα παίζονταν για μέρες από τα κανάλια. Τον “ξεκλειδώνεις” και λέει υπέροχα πράγματα».

Ο Γιώργος Νταλάρας βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Λάλα με τίτλο «Γιώργος Νταλάρας… και το καλοκαίρι κρυώνω!», που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1 Απριλίου στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, αλλά και τα γυρίσματα της εκπομπής «Βινύλιο» που μεταδόθηκε από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης 2 Απριλίου.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!