Γιώργος Αλτής: «Είναι αλήθεια πως ο Hendrix πήγε στο μαγαζί του Χιώτη και τον άκουσε»

(ΑΚΟΥΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Μια «μπουζουκοκεντρική» εκπομπή με επίκεντρο τις ιστορίες του Γιώργου Αλτή και συνοδεία τα παιξίματα του Χιώτη και του «Σπόρου».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
03/07/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα «Λαϊκά πορτρέτα» στο Δεύτερο Πρόγραμμα

Η περίπτωση του Γιώργου Αλτή θεωρώ πως αξίζει ιδιαίτερης προσοχής, τουλάχιστον από όσους αγαπούν και παρακολουθούν ουσιαστικά το αυθεντικό λαϊκό τραγούδι. Κι αυτό γιατί εκτός από εξαίρετος σολίστας του μπουζουκιού, συνθέτης, στιχουργός και ενίοτε ερμηνευτής, ο Γιώργος Αλτής είναι σημαντικός μελετητής της ιστορίας του μπουζουκιού και των δεξιοτεχνών του οργάνου.

Τρία χρόνια μετά την έκδοση του δεύτερου βιβλίου του με τίτλο «Λαϊκά πορτρέτα Ι», στο οποίο ο Γιώργος Αλτής είχε ασχοληθεί με πέντε ξεχωριστούς δεξιοτέχνες του μπουζουκιού (Ανέστης Αθανασίου, Αργύρης Βαμβακάρης, Βασίλης Καραπατάκης, Στέλιος Μακρυδάκης, Δημήτρης Στεργίου - Μπέμπης), πριν από λίγες ημέρες παρουσιάστηκε από τις εκδόσεις του «Μετρονόμου» το τρίτο βιβλίο του Γιώργου Αλτή, με τίτλο «Λαϊκά πορτρέτα ΙΙ», όπου πραγματεύεται την ιστορία του Γιάννη Σταματίου - Σπόρου και του Μανώλη Χιώτη.
1.ALTIS COVER
Με αυτή την αφορμή την Παρασκευή 29 Ιουνίου ο Γιώργος Αλτής παραβρέθηκε στην εκπομπή του Σιδερή Πρίντεζη στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Εκεί μίλησαν για την έκδοση του νέου του βιβλίου, τη σχέση του Γιώργου Αλτή με τους παλιούς μπουζουξήδες, καθώς και για διάφορες ιστορίες που άκουσε από εκείνους, όπως η περίφημη συνάντηση του Μανώλη Χιώτη με τον Jimi Hendrix, η οποία έχει κατά καιρούς αμφισβητηθεί. Όλα αυτά με τη συνοδεία οργανικών, αλλά και τραγουδιών του Γιάννη Σταματίου και του Μανώλη Χιώτη…

Στο video μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!