Εκπέμπει ξανά από την Τρίτη ο Kosmos FM!

Το Τέταρτο ραδιοφωνικό Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ -τo γνωστό από την εποχή της ΕΡΤ Kosmos FM- ξεκινάει να εκπέμπει και πάλι από την Τρίτη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
30/06/2014

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Θα ακούγεται για πρώτη φορά και στη Θεσσαλονίκη, στους 93.9 FM, ενώ στην Αθήνα θα βγαίνει στις γνωστές συχνότητες 93.6 και 107 και, πλέον, και σε αυτή των 106.7. 
Και, σύντομα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΕΡΙΤ, θα αναμεταδίδεται και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Επικεφαλής του θα είναι ο Γιάννης Δημητριάδης. 
Πλέον, από τα εθνικά ραδιοφωνικά δίκτυα της εταιρείας - διαδόχου της ΕΡΤ «απουσιάζει» μόνο το Δεύτερο Πρόγραμμα, το οποίο, επίσης σύντομα θα αρχίσει να εκπέμπει.    

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ΝΕΡΙΤ:
«Η latin και η reggae, η μουσική των βραζιλιάνικων favelas και οι ήχοι από την Αφρική, τα σύγχρονα ρεύματα, οι νέες φωνές, η ευρωπαϊκή τραγουδοποιία, η jazz, η soul και όλα τα χρώματα της μουσικής παίρνουν ξανά τη θέση τους στις συχνότητες του Kosmos για όλο το καλοκαίρι, μαζί με προτάσεις για τη ζωή στην πόλη, τη μαγειρική, την τεχνολογία, τις εκδηλώσεις, τις συναυλίες και τα πιο ενδιαφέροντα event».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «κάθε μέρα, οι ακροατές του Kosmos θα μπορούν να απολαμβάνουν επιλεγμένες μουσικές από όλον το πλανήτη, καθώς και μεταδόσεις συναυλιών jazz και folk-ethnic από τον ευρωπαϊκό χώρο σε συνεργασία με την EBU, όσο και εγχώριων μουσικών γεγονότων».

«Παράλληλα, στο καθημερινό πρόγραμμα εντάσσονται και ενδιαφέροντα, χρηστικά ένθετα με προτάσεις για έξοδο και πολιτιστικές δράσεις, νέα από τον χώρο της τεχνολογίας και των social media, συνταγές από τις κουζίνες του κόσμου, αλλά και μουσικο-ιστορικές αναδρομές στα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά γεγονότα κάθε μέρας» τονίζει η ανακοίνωση.

«Μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες, το σήμα του Kosmos θα επεκταθεί και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα καλύπτοντας - για πρώτη φορά - μεγάλο μέρος της επικράτειας, ενώ από την πρώτη στιγμή που θα βγει στον αέρα, οι ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να ακούν διαδικτυακά το live streaming του σταθμού, μέσα από την κεντρική ιστοσελίδα της ΝΕΡΙΤ www.nerit.gr» προσθέτει η ανακοίνωση.

«Το Τέταρτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ, ο Kosmos,  βγαίνει στον αέρα με ένα ολοκαίνουριο σήμα, το οποίο - όπως τα σήματα του Πρώτου και του Τρίτου - φέρει την υπογραφή του Μίμη Πλέσσα, μια ελεύθερη διασκευή του "Τσοπανάκου" σε ρυθμό τζαζ και swing» τονίζεται.

Τόσο το Kosmos FM όσο και το Δεύτερο Πρόγραμμα επί μακρόν λειτούργησαν σαν «οάσεις» στο γενικότερο ραδιοφωνικό τοπίο. Μακάρι και η «νέα» εποχή τους να έχει ανάλογη μοίρα!

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, news.in.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!