Δημήτρης Φεργάδης: «Μια φορά Columbia για πάντα Columbia»

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Οι μνήμες του Δημήτρη Φεργάδη από τη «θητεία» του στην Columbia, στην εκπομπή του Αλέξη Βάκη «Στο Κόκκινο».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Με αφορμή την Columbia»


Στις 10 του περασμένου Δεκέμβρη παρουσιάστηκε το ξεχωριστό βιβλίο του Δημήτρη Φεργάδη «Με αφορμή την Columbia - Η βιομηχανία της δισκογραφίας στην Ελλάδα κατά τον 20ό αιώνα», με τις μνήμες ενός ανθρώπου που, από τα τέλη της δεκαετίας του ‘50 εργάστηκε στο εργοστάσιο παραγωγής πλακών γραμμοφώνου της Columbia στην Αθήνα και στη συνέχεια πέρασε από διάφορες θέσεις ως διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας, ενώ από το 1991 και μετά στελέχωσε το προσωπικό της Minos - Emi.

Mε την αφορμή της έκδοσης του βιβλίου, την Τρίτη 15 Ιανουαρίου ο Δημήτρης Φεργάδης ήταν καλεσμένος του Αλέξη Βάκη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105, 5 fm». Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, που διανθίστηκε από εμβληματικά τραγούδια που ηχογραφήθηκαν στα studio της Columbia την περίοδο 1959 - 1967, ο Δημήτρης Φεργάδης θυμήθηκε περιστατικά που διαδραματίσθηκαν, αλλά και ανθρώπους που στελέχωσαν την Columbia, όπως οι σπουδαίοι ηχολήπτες Ευάγγελος Αρεταίος, Νίκος Κανελλόπουλος, Στέλιος Γιαννακόπουλος και άλλοι. Αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στο θέμα της κατεδάφισης του εργοστασίου της Columbia και στις προοπτικές της δημιουργίας ενός μουσείου στο χώρο.
2.Fergadis Vakis
Φωτογραφία: Παντελής Νταβανέλος.

Στο video μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή.

Η «Columbia» στους Αγίους Αναργύρους


To βιβλίο, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ΚΨΜ» σε πολυτελή έκδοση, θα παρουσιαστεί σήμερα το βράδυ στις 6, σε μια εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος των Αγίων Αναργύρων - Καματερού στο κινηματοθέατρο «Μαρία Έλενα» - «Όναρ».

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσουν οι: Παναγιώτης Κουνάδης (μελετητής του ελληνικού τραγουδιού), Γιώργος Β. Μονεμβασίτης (πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ, συγγραφέας - δημοσιογράφος, κριτικός και ιστορικός μουσικής), ο «δικός μας» Χρήστος Ασημακόπουλος (υπεύθυνος πωλήσεων και επικοινωνίας του Ogdoo Music Group), ο Λάκης Χαλκιάς και ο συγγραφέας του βιβλίου Δημήτρης Φεργάδης. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος - ερευνητής Στέλιος Ελληνιάδης και αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Μαρία Μαυροματάκη. Στα πλαίσια της παρουσίασης θα βραβευτεί η οικογένεια του στιχουργού Κώστα Βίρβου.

Η παρουσίαση θα ολοκληρωθεί με συναυλία του Λάκη Χαλκιά και του συγκροτήματος «Ρωμιοσύνη».
1.Fergadis Vakis

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!