Νταλάρας προς Καζαντζή: «Γιώργο, ο δολοφόνος σου με δολοφόνησε»

(ΑΚΟΥΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Ο Γιώργος Καζαντζής στο Πολιτιστικό Ραδιόφωνο της ΕΡΤ 3 για τον καινούργιο δίσκο και τη συνεργασία του με τον Γιώργο Νταλάρα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Μια «καλημέρα» με τον Γιώργο Καζαντζή


Φιλοξενούμενος στην «Καλημέρα», την εκπομπή της Αναστασίας Γρηγοριάδου στο Πολιτιστικό Ραδιόφωνο της ΕΡΤ 3, στους 9,58 fm, ήταν την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου ο Γιώργος Καζαντζής, με αφορμή την κυκλοφορία του δίσκου της συνεργασίας του με τον Γιώργο Νταλάρα, που φέρει τον τίτλο «Έρωτας ή τίποτα». Οι στίχοι των τραγουδιών είναι του Μάνου Ελευθερίου, του Γιώργου Ανδρέου, της Ελένης Φωτάκη, του Ιωάννη Πανουτσόπουλου και της Ναντίνας Κυριαζή, ενώ συμμετέχει τραγουδώντας «Ένα γράμμα» η Φωτεινή Βελεσιώτου. Παρών στο studio στο ξεκίνημα της εκπομπής ήταν και ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός του 9,58 Γιάννης Τσολακίδης.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο Γιώργος Καζαντζής αφηγήθηκε πολλές και ενδιαφέρουσες ιστορίες για τη συνεργασία του με τον Γιώργο Νταλάρα και την προετοιμασία του δίσκου, που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2017. Είναι χαρακτηριστικό πως η γνωριμία του Γιώργου Νταλάρα με τον Γιώργο Καζαντζή έγινε στις 14 του Μάρτη του 2005, στο σπίτι του Σταύρου Κουγιουμτζή στην Καλαμαριά, μια μέρα πριν από την κηδεία του συνθέτη. Τότε έπεσε και ο «σπόρος» της δημιουργίας των τραγουδιών του νέου δίσκου, που αφιερώθηκε στον Σταύρο Κουγιουμτζή.

Το πρώτο τραγούδι που έγραψε ο Γιώργος Καζαντζής ήταν το «Στα μισά του έρωτα βγαίνει ο δολοφόνος» σε στίχους της Ελένης Φωτάκη. Σύμφωνα με μαρτυρία του Καζαντζή, όταν ο Γιώργος Νταλάρας πρωτοάκουσε το τραγούδι, τηλεφώνησε στον Καζαντζή και του είπε χαρακτηριστικά: «Γιώργο, ο δολοφόνος σου με δολοφόνησε!».

Στο video μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιώργου Καζαντζή, ενώ για καθαρά τεχνικούς λόγους αφαιρέθηκαν τα τραγούδια που ακούστηκαν στην εκπομπή. Η φωτογραφία στο video είναι της Μάρως Χρυσανθοπούλου.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!