Αναμνήσεις & τραγούδια από το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ένα ραδιοφωνικό αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και τα τραγούδια του.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Ο Νίκος Γκροσδάνης «θυμάται…»


Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε ένα ξεχωριστό βιβλίο με τίτλο «Θυμάμαι… 32 χρόνια Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης», με τις μνήμες του δημοσιογράφου, ερευνητή και συλλέκτη Νίκου Γκροσδάνη, από τα 32 χρόνια που διεξάγεται το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. Ο Νίκος Γκροσδάνης παρακολούθησε από πολύ κοντά το Φεστιβάλ όλα αυτά τα χρόνια, ενώ με πολλούς από τους συντελεστές των ταινιών (σκηνοθέτες, ηθοποιούς, συνθέτες κλπ.), συνδέθηκε με προσωπική φιλία. Ο Μάνος Χατζιδάκις ήταν ένας από αυτούς. Το ίδιο και ο Παντελής Βούλγαρης που προλογίζει το βιβλίο.

Με αυτή την αφορμή, την Τετάρτη 23 Μαΐου από τις 9 μέχρι τις 11 το βράδυ, η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει το... ωδείο», που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης 100,6 fm, θα είναι αφιερωμένη στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με φιλοξενούμενο τον Νίκο Γκροσδάνη, ο οποίος θα ξετυλίξει το «κουβάρι» των αναμνήσεών του από το Φεστιβάλ.

Παράλληλα, θα ακουστούν τραγούδια από τις ταινίες που διαγωνίστηκαν στο Φεστιβάλ, από το 1960 και την Πρώτη Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου, μέχρι τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’90…

Μπορείτε να ακούσετε διαδικτυακά την εκπομπή στο web radio του Εθελοντικού Ραδιοφώνου του Δήμου Θεσσαλονίκης, ή στο live24.gr.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!