Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη στους 100,6 fm

(ΑΚΟΥΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) O μουσικολόγος Νίκος Ορδουλίδης καλεσμένος του Θανάση Γιώγλου στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης (100,6 fm).
Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη στους 100,6 fm Φωτογραφία: Μάρω Χρυσανθοπούλου
Το 2015 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη και 31 από το θάνατό του. Αυτονόητα λοιπόν - για τρίτη φορά στα τρία χρόνια που βρίσκεται στον «αέρα» - η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο», που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης Fm 100,6, την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου ήταν αφιερωμένη στο έργο του κορυφαίου Τρικαλινού δημιουργού.

Καλεσμένος στο στούντιο ήταν ο μουσικολόγος Νίκος Ορδουλίδης, συγγραφέας του βιβλίου «Η δισκογραφική καριέρα του Βασίλη Τσιτσάνη (1936-1983)-Ανάλυση της μουσικής του και τα προβλήματα της έρευνας στην ελληνική λαϊκή μουσική», που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Εκτός από τα ενδιαφέροντα θέματα που συζητήθηκαν, στην εκπομπή ακούστηκαν διαλεγμένα ηχογραφήματα, τόσο από τη δισκογραφία του Βασίλη Τσιτσάνη, όσο και από ανέκδοτες ζωντανές ηχογραφήσεις.
Αξίζει να σημειωθεί πως ένας τυχερός ακροατής, ο Παρασκευάς Μόρφης,  θα παραλάβει ένα αντίτυπο του βιβλίου του Νίκου Ορδουλίδη από το βιβλιοπωλείο «Ιανός» της οδού Σταδίου 24 στην Αθήνα.

Η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο» μεταδίδεται κάθε Τετάρτη στις 9 με 11 το βράδυ, από την συχνότητα Fm 100,6 του εθελοντικού ραδιοφώνου του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία έχει παραχωρηθεί σε φορείς, συλλόγους, δήμους, αλλά και ιδιώτες που προσφέρουν το μεράκι και τη γνώση τους αμισθί, φιλοδοξώντας να διαμορφώσουν ένα καλύτερο τοπίο στα ερτζιανά… Οι ακροατές έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις παρατηρήσεις τους, αλλά και να εκφράσουν μουσικές επιθυμίες, τόσο στη διάρκεια της εκπομπής, όσο και πριν ή μετά, μέσω της «ομάδας» αλλά και της σελίδας που έχει δημιουργηθεί στο facebook με τίτλο «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο», αλλά και της προσωπικής μου σελίδας στο facebook.

Η εκπομπή μεταδίδεται και διαδικτυακά εδώ ή εδώ (επιλέγοντας Fm 100,6)

Φωτογραφία: Μάρω Χρυσανθοπούλου

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates