Αφιέρωμα στον Γιάννη Καλατζή στο Δεύτερο Πρόγραμμα

(ΑΚΟΥΣTΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Ένα ραδιοφωνικό αφιέρωμα, μια «χαμένη» συνέντευξη και μια έκπληξη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Αφιέρωμα στον Γιάννη Καλατζή

Αφιερωμένη στον Γιάννη Καλατζή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 13 Ιουλίου, ήταν η εκπομπή του Γιάννη Τζουανόπουλου «Εσείς, εγώ κι οι δρόμοι» στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας το βράδυ της Κυριακής 16 Ιουλίου.

Ο Τζουανόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιώργο Κατσαρό, συνθέτη που έχει γράψει τα περισσότερα τραγούδια στην προσωπική δισκογραφία του ερμηνευτή (32), καθώς και τραγούδια για το Τρίο Μορένο, στο οποίο συμμετείχε ο Καλατζής στα πρώτα χρόνια της καριέρας του. Στον «αέρα» βγήκε επίσης τηλεφωνικά και ο λαϊκός τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον Καλατζή σε νυχτερινό κέντρο της Αθήνας.

Μια «χαμένη» συνέντευξη…

Στις 29 Ιανουαρίου 2012 ο Γιάννης Καλατζής είχε παραχωρήσει μια από τις λιγοστές ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του στον Γιάννη Τζουανόπουλο, στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. Δυστυχώς, όπως ανακοίνωσε ο δημοσιογράφος, η συνέντευξη αυτή δε βρέθηκε, έτσι ώστε να ακουστεί ξανά στο πλαίσιο του αφιερώματος της 16ης Ιουλίου. Έκπληκτος όμως, άκουσε το συνεργάτη μας Θανάση Γιώγλου, ερευνητή της ελληνικής μουσικής και ραδιοφωνικό παραγωγό,  να του ανακοινώνει τηλεφωνικά πως η συνέντευξη αυτή υπάρχει ηχογραφημένη στο αρχείο του. Έτσι, «δεσμεύθηκαν» οι δυο τους, να την παρουσιάσουν σύντομα…

Στο video μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το αφιέρωμα του Γιάννη Τζουανόπουλου στον Γιάννη Καλατζή.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!