Αφιέρωμα στην Μαρίκα Νίνου, την «παράξενη κοπέλα» του λαϊκού τραγουδιού

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Ένα ραδιοφωνικό αφιέρωμα στην ανεπανάληπτη λαϊκή ερμηνεύτρια, 61 χρόνια μετά τη «φυγή» της.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
23/02/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση

Σαν σήμερα…


Στις 23 Φεβρουαρίου του 1957 έφυγε από τη ζωή η Μαρίκα Νίνου. Ερμηνεύτρια που με οκτώ μόνο χρόνια δισκογραφικής παρουσίας, κατάφερε να φτιάξει ένα μύθο τέτοιο, που θα ζήλευαν πολλές ομότεχνες με πολλαπλάσια χρόνια καριέρας. Η συνεργασία της βεβαίως με το Βασίλη Τσιτσάνη αποτελεί σημείο αναφοράς στο χώρο του λαϊκού τραγουδιού.

«Απόψε το μπουζούκι σου θα στο μαλαματώσω…»


Η Νίνου όμως δεν συνεργάστηκε μόνο με τον Τσιτσάνη. Μπήκε στη δισκογραφία το 1948 με τραγούδια του Μανώλη Χιώτη και συνεργάστηκε στη συνέχεια με δημιουργούς όπως οι Γιώργος Μητσάκης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Απόστολος Καλδάρας, Γεράσιμος Κλουβάτος, Απόστολος Χατζηχρήστος, Κώστας Καπλάνης και αρκετοί άλλοι.
ninou23
Φωτογραφία: H Mαρίκα Νίνου με τον Βασίλη Τσιτσάνη και την Ευαγγελία Μαργαρώνη το 1951 στην Κωνσταντινούπολη. (Αρχείο Ευαγγελίας Μαργαρώνη)

61 χρόνια μετά τη φυγή της, την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει… το ωδείο», που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης στους 100,6 fm, ήταν αφιερωμένη σε μεγάλες επιτυχίες, αλλά και λιγότερο γνωστά τραγούδια που ηχογράφησε η Μαρίκα Νίνου, από το 1948 μέχρι το τέλος…

*Ο τίτλος της εκπομπής προέρχεται από το τραγούδι του Μανώλη Χιώτη «Παράξενη κοπέλα» που δισκογραφήθηκε το 1950 με την Μαρίκα Νίνου, τον Μανώλη Χιώτη και τον Νίκο Βούλγαρη.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!