48 ώρες Άλκης Αλκαίος στον Μέντα 88

Τα τραγούδια του Άλκη Αλκαίου, τέσσερα χρόνια μετά τη φυγή του από τον Μέντα 88 και το ogdoo.gr.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στο «και μισή» κάθε ώρας, τα μεγάλα τραγούδια οι μεγάλες στιγμές του στιχουργού των «γελαστών γελασμένων» στον Μέντα 88 FM με αφορμή την συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη φυγή του Άλκη Αλκαίου.

Ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα από τον Μέντα 88 και το ogdoo.gr για την ενότητα του Σαββατοκύριακου 48 ώρες, που μέσα σε σύντομο διάστημα έχει ξεχωρίσει και αγαπηθεί από το κοινό.

Τα κείμενα - παρλάτες επιμελείται ο συγγραφέας και διευθυντής του ogdoo.gr Κώστας Μπαλαχούτης.

Ο τελευταίος σημειώνει μεταξύ άλλων για την «περίπτωση» του Άλκη Αλκαίου:

“Ξεχώριζε για το μεστό και πρωτότυπο του λόγο, τις σουρεαλιστικές, δραματικές, αιχμηρές και τραγικές εικόνες του, τις απρόσμενες και «μελετημένες» ρίμες του. Πέρα από την υψηλή τέχνη και τεχνική του, η «απουσία» του από την επικαιρότητα και τα λαμπερά «φώτα» του τραγουδιού σε συνδυασμό με τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε προσέδωσαν στη «μορφή» και τα έργα του μια μυθική «πατίνα».

Από τις αρχές της δεκαετίας του '80 που ουσιαστικά κάνει την εμφάνισή του στη δισκογραφία και γίνεται γνωστός μέσω του «Εμπάργκο» σε μουσική του Θάνου Μικρούτσικου, μέχρι και το φινάλε του, αν και ολιγογράφος, κατέθεσε αξεπέραστα δείγματα γραφής που εξακολουθούν να συγκινούν και να τραγουδιούνται και ταυτόχρονα να αποκαλύπτουν -ανάλογα με το ακροατήριο και τις διαθέσεις του- αθέατες πτυχές μιας εμπνευσμένης και τυραννισμένης προσωπικότητας”.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!