105 χρόνια Γιάννης Παπαϊωάννου!

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Ένα ραδιοφωνικό αφιέρωμα στα «ξεχασμένα» 45άρια του σπουδαίου λαϊκού συνθέτη και μπουζουξή.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

105 χρόνια Παπαϊωάννου


105 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου λαϊκού συνθέτη Γιάννη Παπαϊωάννου συμπληρώνονται φέτος. Ο Γιάννης Παπαϊωάννου γεννήθηκε στις 18 Γενάρη του 1913 στην Κίο της Μικράς Ασίας και σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στις 3 Αυγούστου του 1972.

Με αυτή την αφορμή, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει… το ωδείο», που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης στους 100,6 fm, ήταν αφιερωμένη στο σπουδαίο λαϊκό δημιουργό και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Στη δίωρη διάρκεια της εκπομπής ακούσαμε κάποια από τα λιγότερο γνωστά και ξεχασμένα τραγούδια που έγραψε ο Γιάννης Παπαϊωάννου, που κυκλοφόρησαν στη δεκαετία του ‘60 σε δίσκους 45 στροφών, τραγουδισμένα από τους σημαντικότερους λαϊκούς ερμηνευτές και ερμηνεύτριες της εποχής, όπως ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Στράτος Διονυσίου, ο Πάνος Γαβαλάς, ο Αντώνης Ρεπάνης, η Πόλυ Πάνου, η Γιώτα Λύδια, η Καίτη Γκρέυ, η Μαίρη Λίντα, η Ρίτα Σακελλαρίου και άλλοι. Κάποια από αυτά ηχογραφήθηκαν με τη χαρακτηριστική ερμηνεία του ίδιου του Γιάννη Παπαϊωάννου, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι αρκετά από αυτά τα τραγούδια δεν έχουν επανεκδοθεί σε μεγάλο δίσκο ή cd στα νεώτερα χρόνια…

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!