Χτίζοντας ένα κοινό μέλλον. Μαζί.

Ένα συλλογικό έργο φιλίας και συνεργασίας
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
20/11/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έμπνευση, εξέλιξη, πρόοδος. Σύμπραξη, συνεργασία, συλλογικότητα. Είναι οι πυλώνες πάνω στους οποίους χτίζεται κάθε επιτυχημένη προσπάθεια. Βάσει αυτών, σχεδιάστηκε η καμπάνια #makingithappen με στόχο να αναδείξει την δύναμη της συνεργασίας και της δημιουργικότητας και να αποτυπώσει τις αξίες που συνδέουν του δύο λαούς, της Ελλάδας και των Η.Π.Α.

Με την έμπνευση ως σημείο αναφοράς, η καμπάνια #makingithappen* που έτρεξε μέσα στο πλαίσιο της παρουσίας των ΗΠΑ στην ΔΕΘ ως Τιμώμενη Χώρα, στόχευσε ακριβώς σε αυτό: να αναδείξει τη δύναμη της συνεργασίας και της δημιουργικότητας, προκειμένου να παρακινήσει ανθρώπους που αφουγκράζονται το μέλλον μας, καινοτομούν και δημιουργούν το αύριο να συνεργαστούν για να κάνουν πράξη το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας: να χτίσουμε ένα κοινό μέλλον. Μαζί.

Πώς όμως μπορεί η έμπνευση να πάρει σάρκα και οστά;

Ένα συλλογικό έργο φιλίας και συνεργασίας

7 καλλιτέχνες, δημιούργησαν σε πραγματικό χρόνο ένα έργο τέχνης, ένα installation, που άλλαζε διαρκώς μορφή και μετατρεπόταν σε έναν ζωντανό οργανισμό που αντανακλούσε το μήνυμα της συλλογικότητας, της διάδρασης και της καινοτομίας.

Ένα συλλογικό έργο τέχνης, μια in situ εγκατάσταση*, ένα αμάλγαμα εμπειριών που αντικατόπριζε την ισχυρή σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αμερική. Μια απτή επισφράγιση ότι μέσα από τη συνεργασία, μπορούμε να οικοδομήσουμε το σήμερα και το αύριο. Μαζί.

Αφετηρία, ήταν οι πραγματικές ιστορίες ανθρώπων. Ιστορίες μέσα από την επιτυχημένη διαδρομή τους σε κομβικούς τομείς της κοινωνίας, που κατάφεραν και συνεχίζουν να εμπνέουν όσους εργάζονται συλλογικά για να δημιουργήσουν το αύριο.
diethnis ekthesi thessaloniks ameriki timomeni hora campaign xtizontas to mellon mazi ena sillogiko ergo
Στη βάση του έργου, μια μεταλλική κατασκευή από κύβους που τοποθετούνταν ο ένας πάνω στον άλλο. Καρδιά αυτού του πλέγματος μια σφαίρα που ξεπερνούσε τα όρια του κατασκευάσματος και λειτουργούσε σαν επιφάνεια προβολής για βίντεο και στοιχεία design. Είναι η γόνιμη σχέση Ελλάδας-Αμερικής, η οποία διατρέχει το φάσμα της Ιστορίας και τροφοδοτεί τις από κοινού προσπάθειές μας για την διαμόρφωση του κόσμου μας.

Animation, ζωγραφική, ήχοι και μουσική στα χέρια καλλιτεχνών, συνομίλησαν με τις ιστορίες των ανθρώπων που εργάστηκαν στην Αμερική, επηρεάστηκαν βαθιά από αυτήν τη σχέση και έφεραν πίσω στην χώρα τους ανεκτίμητα οφέλη. Έδωσαν μαζί πνοή σε ένα έργο που εκφράζει κοινές αξίες τις οποίες μοιραζόμαστε. Αξίες όπως η ελευθερία, η δημοκρατία, η ανοιχτή στην διαφορετικότητα κοινωνία και το πάθος για πρόοδο.
diethnis ekthesi thessalonikis ameriki timomeni xora campaign ellada xtizontas ena koino mellon mazi
Ο αυτοσχεδιασμός της εμπειρίας με την Τέχνη έχτισαν ένα έργο σε πραγματικό χρόνο, κομμάτι-κομμάτι, μπροστά στα μάτια μας. Η ζωντανή απόδειξη πως όταν οι άνθρωποι εργάζονται συλλογικά και μοιράζονται τις γνώσεις και τις ιδέες τους, μπορούν να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό, που ανήκει σε όλους.
diethnis ekthesi thessalonikis ameriki timomeni xora campaign to ergo texnis

Η επισφράγιση ότι μέσα από την συνεργασία, μπορούμε να οικοδομήσουμε το σήμερα και το αύριο. Μαζί.

*Το έργο Τέχνης ήταν επισκέψιμο στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ.
Η καμπάνια #makingithappen φέρει την υπογραφή της Αμερικανικής Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα. Μάθετε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα της www.makingithappen.gr και στα social media της καμπάνιας στο Facebook, το Instagram και το YouTube

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!